Gram altın takılıyor

Gram altın takılıyor

Yükselen altın fiyatları hem vatandaşı hem de kuyumcuları olumsuz etkiledi. Altın fiyatları bütçeyi zorluyor. Orta gelirliler çeyrek altın almakta zorlanıyor. Çeyrek altın alamayanlar, gram altına yöneldi

Altın fiyatları geçen yıla göre ciddi oranda arttı. Düğünlere hediye olarak çeyrek altın götürenler, yüksek fiyatlar nedeniyle gram altına yöneldi. Sarraf Fidan’ın sahibi Mehmet Kuşdemir, altın fiyatlarının hızla yükseldiğini, altındaki yükselişin vatandaşı yeni arayışlara sevk ettiğini söyledi.

VATANDAŞIN YENİ GÖZDESİ GRAM

Kuşdemir, “Altın fiyatlarının yükselmesi altın satışlarında düşüşe neden oldu. Düğün sezonu olması sebebiyle satışlarımızda bir nebze yükseliş söz konusu. Fakat çok kişi çeyrek altını pahalı gördüğü için gram altını tercih ediyor. Çeyrek 215 lira. Bu yıl düğünlere giden vatandaşların takı olarak en çok 22 ayar, 1 gram altınları tercih ettiklerini gördük. Vatandaş, imkanı doğrultusunda 215 liraya çeyrek altın takmak yerine 125 liraya çeyrek görünümlü kulplu gram altın takmayı tercih etti. Birçok kişi ise çeyrekten vazgeçmiyor. Bu ay ve Ekim'de düğünler devam eder. Bu nedenle altın ihtiyacı da sürer. Vatandaş ve esnafın yeni gözdesi gram altın diyebiliriz. Çeyrek altının tahtına artık gram altın oturacak gibi gözüküyor, fiyatlar yükseldikçe imkanlar nisbetinde hediyelikler maalesef küçülüyor" şeklinde konuştu.

HEDİYELİK ALTIN ALAMIYORUZ

Çeyrek altın fiyatlarını yüksek bulan, gram altın satın alan Enes Acar isimli vatandaş ise fiyatlar hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: “Altın fiyatları çok yüksek. Hediyelik altın almak zorlaştı. Altın takmak lüks haline geldi. Muhammet Erdeniz ise, “Düğün yapmak zor bir hale geldi. Altın bir yılda 30 lira birden yükseldi. Haliyle çeyrek altının da fiyatı uçtu. Durum böyle olunca çeyrek yerine yarım çeyrek takmayı tercih ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SALİHACIBADEM merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.