Gözler Turgutlu’ya çevrildi

Gözler Turgutlu’ya çevrildi

TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin 6. haftasında deplasmanda oynayacağı Turgutluspor açının hazırlıklarına başladı.

İstanbulspor galibiyeti ile zirvedeki yerini koruyan ve büyük moral bulan yeşil-beyazlıların tek hedefi zorlu deplasmandaki karşılaşmayı kazanarak, şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha aşmak. Eyüp yenilgisi ile lige başlayan ardından sırasıyla Tepecik, Sarıyer ve Denizli Belediyespor maçlarından aldığı dokuz puanla liderlik koltuğuna oturan Şekerspor, İstanbulspor galibiyeti ile bir taraftan seriyi devam ettirirken diğer taraftan da moral buldu.

Turgutlu maçının hazırlıklarına dün yaptığı tek imanla başlayan yeşil-beyazlılar bugünü de öğleden sonra yapacağı tek çalışma ile kapatacak. Yarın recep konuk Tesisleri’nde bir araya gelecek olan yeşil-beyazlılar, teknik adam Mehmet Altıparmak nezaretinde yapacağı çift kale maçta Turgulu karşılaşmasının teknik ve taktik ağırlıklı çalışmasını gerçekleştirecek. Öte yandan yeşil beyazlılar, zorlu İstanbul sınavından eksiksiz ayrıldı. Birçok futbolcusu sarı kart sınırında bulunan Şekerspor’da Pazar günü kart gören futbolcu olmadı. Yeşil-beyazlıların, fıtık ameliyatı olan Murat Gürbüz Erol ve dizinden ameliyat geçirecek olan Samet Gören dışında bir eksiği bulunmuyor. Temsilcimizde Gökhan Caba, Muhammet Reis, Serkan Silan, Turgay, Kadir, Cafercan ve sakatlığı devam eden Murat sarı kart sınırında bulunuyor.
İstanbulspor karşısında aldığı 1-0’lık galibiyetle puanını 41’e çıkartan yeşil-beyazlılar, bir taraftan liderliğini sürdürürken diğer taraftan da rakiplerinin puan kaybetmesi ile koltuğunda rahat bir nefes aldı. Yeşil-beyazlılar en yakın takipçisi Eyüpspor’un 3 puan önünde ve +27 averajla liderliğine devam etti. 2. sırada bulunan Eyüpspor ise kendi saha ve seyircisi önünde Sarıyer’e 2-1 mağlup oldu. İki hafta öncesine kadar lider durumdu bulunan Turgutluspor ise Fethiyespor’a 2-1 yenilgi ve Şekerspor’un 5 puan gerisine düştü. Grubun 5. haftasında alınan sonuçlar ve önümüzdeki haftanın maçları ise şöyle: 2. Klasman Grubu 5. hafta sonuçları: Fethiyespor 2-1 Turgutluspor, Konya Şekerspor 1-0 İstanbulspor,  Alanyaspor 2-2 Denizli Belediyespor, Eyüpspor 1-2 Sarıyer. 2. Klasman Grubu 6. hafta maçları: Denizli Belediyespor-Eyüpspor, İstanbulspor-Alanyaspor, Turgutluspor-Konya Şekerspor, Sarıyer-Tepecikspor. 
ALTIPARMAK: İYİ MÜCADELE EDİYORUZ
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, yaptığı açıklamada, İstanbulspor karşısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını belirtti. Maçın başında net pozisyonlar yakaladıklarını, ancak bunları değerlendiremediklerini anlatan Altıparmak, “Golü erken bulabilseydik çok daha farklı kazanabilirdik. Çok sayıda pozisyonu cömertçe harcadık. Özellikle ikinci yarıda neredeyse tek kaleye yakın futbol oynadık. Son dakikalarda da olsa kazanmasını bildik” dedi. Futbolcularla birlikte uzun bir yola baş koyduklarını ifade eden Altıparmak, şunları kaydetti: “Çok iyi mücadele ediyoruz, bunun neticesini de yeni yeni almaya başladık. Zirveye çıkmak değil, orada kalmak daha zor. Önemli olan 13 hafta sonra da aynı konumda olabilmek. Bundan sonra da aynı mücadeleyi devam ettirerek rakiplerimizle aramızdaki puan farkını açmak istiyoruz. Öncelikli hedefimiz klasman grubu maçları sonunda Play-off’lara kalan takımlar arasına ismimizi yazdırmak. Daha sonra da Bank Asya 1. Lig’e çıkmak için mücadele vereceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.