Gözler Rize’ye çevrildi

Gözler Rize’ye çevrildi

Konyaspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Rizespor maçının hazırlıklarına başladı. Yeşil-beyazlılar zorlu maçtan istediği sonuçla dönerse, en yakın takipçilerinden biri ile arasındaki puan farkını artırmış olacak

Bank Asya 1. liginde 4. hafta lider koltuğuna oturan Konyaspor zirveyi sevdi. Hafta sonu zorlu Rizespor deplasmanında önemli bir sınava çıkacak olan yeşil-beyazlılar, hazırlıklarına başladı. Tüm hesaplarını galibiyet üzerine yapan temsilcimiz, istediği sonuçla evine döndüğü takdirde Kendisini 3 puan geriden takip eden Çaykur Rize ile arasındaki puan farkını 6’ya çıkarmış olacak. 5 haftadır lider olan yeşil-beyazlılar, son maçta şampiyon adayı Mersin İdmanyurdu’nu net bir skorla devirerek yoluna devam etti. 21 puana sahip olan lider Konyaspor’u 18 puanla Altay ve Rizespor izliyor. Bank Asya 1. ligde geride kalan 9. hafta da yapılan maçların 5’inde ev sahibi takımlar galip geldi. Ligde 3 maçı deplasman takımlarının kazanırken, 1 mücadelede ise eşitlik bozulmadı. 9.haftada toplam 21 gol atılırken, Mersin İdmanyurdu’nu 2-0’lık skorla mağlup eden Konyaspor liderliğiyle birlikte yenilmezliğini de sürdürdü.
Ligde ilk 3 haftayı lider kapatan Bucaspor yarışı 17 puanla 4. sırada sürdürürken, Kartalspor aynı puanla 5. sırada yer almakta. Ligin sonunda ise 7’şer puanlı Orduspor, Giresunspor ve Kocaelispor yer almakta. Bucaspor 20 golle ene çok gol atan, Kartalaspor ise 6 golle en az gol yiyen takım ünvanına sahip. Samsunspor ve Çanakkale ise 16’aşar golle en çok gol yiyen takım oldu.  Bu hafta, 3-1 biten Orduspor-Karabükspor maçı en golle karşılaşma olurken, ordu ilk kez kazanmanın sevincini yaşadı. En gollü bir diğer maçta 2-2 sonuçlanan Erciyesspor-Kocaelispor karşılaşması oldu. Ligde 9. hafta da tüm maçlarda gol atıldı. Orduspor’dan Yunus rakip fileleri iki kez havalandırdı. Rizespor, Hacettepe ve Adanaspor deplasmanda kazanan takımlar oldu. Erciyesspor-Kocaelispor maçı ise berabere biten karşılaşma olarak istatistiklere geçti. Bank Asya 1. Ligde 9. hafta da hakemler 50 kez sarı, 4 kez de kırmızı karta başvurdu. Giresunspor-Adanaspor maçında 9 sarı kart çıktı. Kırmızı kart gören; Karşıyaka’dan Serkan, Gaziantep’ten Harun, Hacettepe’den Mehmet Akyüz ve Karabükspor’dan Ömer takımlarının bu haftaki maçlarında forma giyemeyecekler. 
KONYASPOR RİZE HAZIRLIĞINA BAŞLADI
Bank Asya 1. ligde 9. haftanın önemli maçında, şampiyon adayı Mersin’i 2-0 yenerek liderliğini ve yenilmezliğini sürdüren Konyaspor’da gözler Pazar günü deplasmanda oynanacak Rizespor maçına çevrildi. Mersini maçının ardından iki gün izin yapan Kartallar, Rize maçının hazırlıklarına dün akşam Tatlıcak tesislerinde başlarılar. Bugün kondisyon ve teknik-taktik olmak üzere çift antrenman yapacak olan yeşil-beyazlılar, yarın taktik ağırlıklı bir çalışma daha yaparak hazırlıkları sürdürecekler. Rizespor maçının Konya’da hazırlıkları Cuma sabah antrenmanıyla tamamlayarak aynı gün öğleden sonra karayoluyla Ankara’ya, oradan da uçakla Trabzon’a geçecek. Yeşil-beyazlılar Çayelin’de Çolakoğlu otelinde konaklayacaklar ve Cumartesi günü ter atacaklar. Kartal’da defans oyuncuları Volkan ve Görkem eski takımlarına karşı forma giyecekler. Yine Rize’den gelen Uğur Akdemir ise sakatlığı nedeniyle oynayamayacak. Zafer Demir’in ise, maçın ikinci yarısında görev yapması bekleniyor. 
TÜM YOĞUNLUĞUMUZU RİZE MAÇINA VERDİK
Mersin İdmanyurdu gibi ligin iddialı takımlarından birine karşı oynadıkları maçta haftayı kayıpsız lider olarak tamamladıkları için mutlu olduklarını ifade eden Futbol Şube Sorumlusu Abbas Kılınç, tek düşüncelerinin Ç.Rizespor maçı olduğunu ve artık tüm yoğunluklarını bu karşılaşmaya verdiklerini söyledi.
Her maçın zor ve alınan her puanın, atılan her golün büyük öneme sahip olduğu Bank Asya 1.Lig’de zorlu bir engeli daha kayıpsız geçtikleri için mutlu olduklarını belirten Abbas Kılınç “Ligdeki en önemli rakiplerimizden biri olan Mersin İdmanyurdu’nu net bir skorla mağlup ettik. Fark biraz daha artabilirdi. Daha net pozisyonlarımız vardı. Onları değerlendiremedik. Ama galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Rakibimize de bundan sonraki maçlarında başarılar dileriz. Artık 1 hafta boyunca tüm yoğunluğumuzu deplasmanda oynayacağımız Çaykur Rizespor maçına vereceğiz. Seyircisiz oynayacağız. İnşallah zorlu deplasmandan da istediğimiz sonuç olan galibiyetle Konya’ya döneceğiz” diye konuştu. Kılınç, kaybetmemenin takımımız üzerinde strese neden olmadığını da sözlerine ekleyerek “Yenilmemezlik netice de gurur verici birşey. Futbolcularımız bunun bilincinde. Hafta hafta ilerledikçe hem namağlup ünvanının hem liderliğin üzerimizde daha olumlu düşünceler bırakacağına inanıyorum. Sezonun ilk yarısını namağlup ve lider olarak tamamlayacağımızı düşünüyorum” şeklinde görüş belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.