Gözler Karabük’te

Gözler Karabük’te

Büyükşehir deplasmanından mağlubiyetle dönen Konyaspor, hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde Karabükspor ile karşılaşacak. Zorlu maçın hazırlıklarına başlayan temsilcimiz evinde 3 puan hesapları yapıyor

Konyaspor’da, Pazar günü içi sahada Karabükspor ile oynanacak maçın hazırlıkları dün sabah yapılan antrenmanla başladı. Büyükşehir Belediyespor maçının ardından geceyi İstanbul’da geçiren ve Pazartesi sabah Konya’ya gelerek bir gün izin yapan yeşil-beyazlılar, haftanın ilk idmanını dün sabah gerçekleştirdi. Teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde yapılan antrenmana sakatlığı süren İbrahim Ege katılmadı.

Düz koşu ve ısınma harekeleriyle başlayan çalışma, gruplar halinde yapılan tempolu koşu ile devam etti. Tempolu koşu çalışmasının ardından İstanbul B.Ş.Bld. Spor maçında forma giyen oyuncular antrenmanı açma-germe hareketleriyle tamamlarken, diğer oyuncular top tekniğine dayalı pas çalışması yaptı. Antrenman açma-germe hareketleriyle sona erdi.  Kartallar, akşam da tektik-taktik çalışması baptılar ve hazırlıkları bugün kondisyon ve teknik-taktik antrenmanıyla sürdürecekler.

Konyaspor’da hedef, Pazar günü taraftarların desteğiyle Karabükspor’u yenerek 3 hafta sonra yeniden galibiyetle buluşmak ve 3 puanla birlikte moral kazanmak. Yeni transferlerden Sylla ve Klen hazır olmaları ve teknik adamlar görev vermeleri haylinde büyük bir olasılıkla Karabük maçında forma giyebilecekler.  Bu arada, teknik adamların, maçlarda vasat bir görüntü veren Dockal ve Peter’i yedek kulübesine çekerek bu futbolcuların yerine Veli ve Ramazan’ı oynatacakları, forvette de Murat’a görev verecekleri ileri sürüldü.  

5. HAFTA OLAYLI KAPANDI

Spor Toto Süper ligde 5. hafta geride kaldı. 8 maçın oynandığı bir karşılaşmanın da olaylar nedeniyle tatil edildiği ligde 5. hafta da zirvede yine Bursaspor yer aldı. Ligin ilk ciddi derbi maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın berabere kaldığı 5. hafta da, ilk 4 maçın yenilgisiz takımlarından Trabzonspor iç sahada, lig sonuncusu ve galibiyet alamayan Manisaspor’a yenilerek ilik mağlubiyetini, Manisaspor ise ilk galibiyetini aldı. Konyaspor ise puan umuduyla çıktığı İstanbul deplasmanında, tipik bir beraberlik mücadelesi beklinde geçen karşılaşmada Büyükşehir Belediyespor’a tek golle yenilerek 3 hafta sonra mağlubiyetle bir kez daha buluştu.

Spor-Toto Süper ligde, haftanın kapanış maçı ise olaylar nedeniyle tatil edildi. İlk yarısı golsüz tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısında 56. dakikada Bursaspor, Ömer Erdoğan'ın kafayla attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golün ardından tribünlerden protestolar yükselirken sahaya yabancı cisimler atılmaya başladı. Yabancı cisimlerden birinin yardımcı hakemlerden Muharrem Yılmaz'ın kafasına isabet etmesi ve yaralaması üzerine maçı durduran bölgemiz hakemlerinden Deniz Çoban, MHK yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından karşılaşmayı tatil etti. Bu maçla ilgili kararı Futbol Federasyonu verecek. Yönetmelik gereğince Gaziantepspor’un 3-0 hükmen yenik sayılması ve bir maç seyircisiz oynama cezasının verilmesi bekleniyor.

Ligde, 5. haftada oynanan 8 maçın 4’ünü ev sahibi ve 2’sini deplasmana takımları kazandı. 2 maçta eşitlik bozulamadı ve toplam19 gol atıldı. Manisaspor’dan Makukula ve Karabükspor’dan Emenike, rakip fileleri 2’şere kez havalandıran futbolcular oldu. Hakemler ise, 37 sarı kart ve 3 kırmızı kart gösterdi. Kasımpaşa’dan Bebbe ve Sancak, Gençlerbirliği’nden Hurşit gördükleri kırmızı kart nedeniyle cezalı duruma düşerek takımlarının bu haftaki maçlarında görev yapamayacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.