Gözler Eskişehir’de

Gözler Eskişehir’de

Bursaspor deplasmanından puansız dönen Konyaspor, önümüzdeki Cuma günü Eskişehir ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı. Bu sezon ilk kez taraftarlarının karşısına çıkacak olan temsilcimizin tek hedefi evinde kazanmak

Konyaspor’da gözler, Cuma akşamı iç sahada Eskişehirspor ile oynanacak maça çevrildi. Lig perdesini Bursa deplasmanında açan ve rakibine tek golle yenilen yeşil-beyazlılar aynı gece karayoluyla Konya’ya dönerek tesislerde dinlenmeye çekildiler. Konyaspor’da haftanın ilk idmanı dün akşam saatlerinde yenileme antrenmanı olarak M. Tevfik Lav tesislerinde gerçekleştirildi. Bugün sabah kondisyon ve akşam da taktik çalışması yapacak olan Kartallar, Eskişehirspor maçının hazırlıklarını yarın ter idmanıyla tamamlayacaklar.

Konyaspor’da, Eskişehirspor maçı öncesi eksik yok. Planlar galibiyet üzerine yapılıyor. Yeşil-beyazlı yönetici ve teknik adamlar Eskişehirspor’u yenerek 3 puanla birlikte moral kazanacaklarını açıkladılar ve Konyalı futbolseverleri Cuma akşamı saat 21.00’de oynanacak maç için Atatürk stadına davet ettiler.

DOĞAN; YENİLDİK, ÜZGÜNÜZ

Bursaspor maçının ardından konuşan teknik direktör Ziya Doğan, pozisyon bulamadığımız ve pozisyonda vermediğimiz maçtan 1-0’lık  mağlubiyetle ayrıldıkları için üzgün olduklarını ancak mücadelenin sevindirici olduğunu söyledi. “Yeni bir takım olmanın zorluğunu Bursaspor karşısında zaman zaman yaşadık” diyen Doğan açıklamasını şöyle sürdürdü. “Bir arada hiç oynamamış iki stoperle maça başladık. İbrahim Ege, Emre Toraman gibi isimler 10 günlük antrenmanlarla maça çıktılar. Her şeye rağmen iyi mücadele ettiğimize inanıyorum. Pozisyon vermedik ama pozisyona da giremedik. Normalde bugün en az beraberlik mücadelemizin hakkı diye düşünüyorum. Ama olmadı. İlk yarıda iyi kapandık. Bursaspor’a önde pres yaparak kanatları kullanmalarına engel olduk. Oyun kurma fırsatı tanımadık. Korner kullandığımız pozisyonda orta saha ve forvet oyuncularımızın bir anlık dalgınlığı, rakibimizin hızlı çıkışı sonucunda kalemizde golü gördük. İkinci yarı oyunda dengeyi sağladık. Ancak birçok oyuncuyla ilk kez çalışıyoruz. Bazı oyuncularımın ayaklarına kramp girdi. Zaman zaman hücumda boşluklar bulduk. Fakat burada da final paslarında yeterince başarılı değildik. Takımımın sergilediği mücadeleden memnunum. Artık bu maçı unutup önümüze bakmalıyız. Cuma günü Eskişehirspor ile sahamızda oynayacağız. İki antrenmanla çıkacağımız bu maçtan galibiyetle ayrılmak istiyoruz.”

YÖNET: MÜCADELEMİZ UMUT VERDİ

Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, Bursaspor maçındaki mücadelelerinin ilerleyen haftalar için umut verdiğini belirtti. Yönet, yaptığı açıklamada, yeni bir takım olduklarını ve Bursaspor karşısında sahaya çıkan takımda geçen yılki kadrodan bir oyuncunun dahi yer almadığını, 11 yeni oyuncuyla mücadele ettiklerini söyledi. Yönet, eksikleri bulunduğunu buna rağmen Bursaspor karşısında gol dakikasına kadar iyi mücadele ettiklerini ancak bir anlık hatayla kalelerinde golü gördüklerini söyledi. Bursaspor’un geçen yılki şampiyon kadrosuna takviyeler yaptığını ve daha da güçlendiğini dile getiren Yönet, şunları kaydetti: “Güçlü bir ekibe karşı oynadık. Bursaspor karşısındaki mücadelemiz, önümüzdeki haftalar için umut verdi. Çok düşük bir maliyetle mümkün olan en iyi takımı kurmaya çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuz ve doğru bir karar verdiğimiz ilerleyen haftalarda ortaya çıkacaktır. Çok daha iyi bir Konyaspor’u taraftarlarımıza izlettireceğiz.” Yönet, forvet hattında eksikliklerinin olduğunu anlatarak, transfer çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

ERDİNÇ: İYİ MÜCADELE YETMİYOR

Son şampiyon Bursaspor karşısında iyi oynamadıklarını ancak iyi mücadele ettiklerini ifade eden Konyaspor’un tecrübeli isimlerinden Erdinç Yavuz, bir anlık dalgınlıklarının faturasını yedikleri golle ve sahadan yenilgiyle ayrılarak ödediklerini, tek düşüncelerinin Eskişehirspor maçını kazanarak puan kayıplarını telafi etmek olduğunu söyledi. Bursaspor karşısında etkili olamadıklarını söyleten defans Erdinç Yavuz, “Bursa’ya puan ya da puanlar almaya gelmiştik. Oyuna iyi başlayamadık. Özellikle ileride beklediğimiz pozisyonları bulamadık. İlk yarının sonlarında bir anlık konsantrasyon eksikliğinden dolayı ani bir atakta kalemizde golü gördük. İkinci yarıda değişikliklerle birlikte rakip kaleye gittik fakat etkili olamadık. İyi mücadele ettiğimizi ve bu mücadelemizin karşılığının da en az 1 puan olduğunu düşünüyorum. Ancak maçı kaybettik. Sezonun ilk maçıydı. Puanla ayrılmak bizim için moral anlamında iyi olacaktı. Bu maçı unutmak zorundayız. Cuma günü Eskişehirspor ile çok önemli bir maça çıkacağız. 3 gün sonra maç oynayacağımız için fazla hazırlanmak için zamanımız yok. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla daha da güçlenip kendi taraftarımız önünde oynayacağımız maçta Eskişehirspor’u mağlup ederek puan kayıplarını telafi etmek istiyoruz” şeklinde görüş belirtti.

TOROMAN: İYİ TAKIM OLDUĞUMUZU HERKES GÖRECEK

Puan için çıktıkları Bursaspor karşılaşmasından yenilgiyle ayrıldıkları için üzgün olduklarını belirten Konyaspor takım kaptanı Emre Toraman, ligin henüz başında olduklarını ve tek düşüncelerinin iç sahada oynayacağımız Eskişehirspor maçını kazanmak olduğunu söyledi. Bursaspor maçına takım kaptanı olarak çıkan yeni transferlerden Emre Toraman, yaptığı değerlendirmede “Daha yeni bir takımız. Yeni takımların yaşadığı problemleri maç içerisinde yaşadık. İleride istediğimiz ve çalıştığımız pozisyonları bulamadık. Buna rağmen ilk yarı iyi savunma yaptığımızı düşünüyorum. Gol aradığımız bir anda ani atakta kalemizde golü gördük. İkinci yarıda beraberlik golünü bulmak için rakip kaleye gittik. Bu anlarda kalemizde pozisyonlarda verdik. Maçın hakkının ve oynadığımız oyun ile verdiğimiz mücadelenin karşılığının 1 puan olduğunu düşünüorum. Ama olmadı. Artık bu maçı unutmalıyız. Önümüzde 3 gün sonra Eskişehirspor ile oynayacağımız zorlu bir maç var. Sadece o maça konsantre olmalıyız. Biz iyi takımız. Bunu Eskişehirspor maçını taraftarlarımız önünde kazanarak göstereceğiz. İlerleyen haftalarda taşların yerine oturacağı Konyaspor’un Süper Lig’de önemli işlere imza atacağını herkes görecek. Tek isteğimiz biraz zaman ve sabır” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.