Gözler Ankaragücünde

Gözler Ankaragücünde

Karabük karşısında aldığı yenilgi ile evine moralsiz dönen Konyasporda izin sona erdi

Ankaragücü maçının hazırlıklarına başlayan yeşil-beyazlılar, tüm hesaplarını mutlak üç puan üzerine yapıyor
Konyaspor’da izin bitti ve Ankaragücü maçının hazırlıkları dün öğle saatlerinde yapılan yenileme antrenmanıyla başladı. Karabük deplasmanından hakem hataları sonucu eli boş dönen ve 16 puanla ateş hattında kalan yeşil-beyazlı takımda, Cumartesi günü oynanacak Ankaragücü maçının ilk çalışması dün yapıldı. İzinli ve sakat futbolcuların dışında tüm oyuncuların katıldığı antrenmanda futbolcuların moralsiz olduğu gözlendi. Konyaspor’da, Sakat olan Bassem Abbas ve Orkun Uşak’ın tedavileri Konya’da, Mehmet Batdal’ın tedavisi ise İzmir’de sürdürülüyor. Kırmızı kart cezasını tamamlayan Robak ise muhtemelen bu hafta takımdaki yerini alacak. Kartal’da bir diğer eksik ise, sarı kart cezalısı olan Montano. Bassem Abbas, Barbaros ve Hakan ise 3’er sarı kartlı.  
Konyaspor’da, 6 puan değerindeki Ankaragücü maçının hazırlıkları bugün de saat 11.00 ve 17.00’de basına açık olarak yapılacak teknik-taktik antrenmanlarla devam edecek. Yeşil-beyazlılar Perşembe gününden itibaren ise basına kapanacaklar. Konyaspor teknik adamları, hafta boyunca teknik-taktik antrenmanlarına yanı sıra moral motivasyonu ve hücum organizasyonu çalışmalarına da ağırlık verecekler. Ankaragücü maçına yeni biri başlangıç olarak bakan ve çıkış olarak gören Konyaspor’da, planlar 3 puan üzerine yapılıyor. Konyaspor yönetici ve teknik adamları, Cumartesi günü Konyaspor’a gönül veren tüm taraftarları stada beklediklerini ve destek istediklerini söylediler.
Spor Toto Süper ligde 23. hafta geride kalırken, zirvede lider değişti. Dipte ise yangın sürüyor. Pazar günü, sahasında Kayserispor ile berabere kalan Trabzonspor tam 12 hafta sonra liderliği, gol farkıyla Fenerbahçe’ye kaptırdı. Fenerbahçe ise ligin birinci haftasından sonra ikinci kez lider koltuğunu oturdu.
Galatasaray’ın yenilgi serisini sürdürdüğü ligde, zirve takımlarından Fenerbahçe, Bursaspor, Gaziantepspor, Beşiktaş ve İstanbul BŞ kazanırken, Kayserispor ve Trabzonspor, gol düellosu şeklinde geçen maçta 1’er puana razı oldu. Bu sonuçlardan sonra Fenerbahçe, Trabzonspqor ve Bursaspor ilk 3 sırayı oluşturdu. Ligin dibinde ise yangın büyüyor. Karabük deplasmanından hakem hataları sonucu yenik dönen Konyaspor 16 puanda kalarak 17. sıraya geriledi.  14 puanlı Kasımpaşa son sırada kalırken, tehlike hattında bulunan bir diğer takım ise 18 puanlı Bucaspor. 19 puanlı Sivasspor, 25’er puanlı Antalyaspor ve Ankaragücü ile 27 puanlı Gençlerbirliği de düşme tehlikesi yaşayan diğer takımlar olarak karşımıza çıkmakta.
Spor Toto Süper ligde, geride kalan hafta da oynanan maçların 4’ünü ev sahibi, 4’ünü deplasman takımları kazanırken, bir maç ise berabere sona erdi. Deplasmanda kazanan takımlar; Gençlerbirliği, Bursaspor, Manisaspor ve Beşiktaş oldu. 34 golün atıldığı hafta da, Manisaspor’dan Kamil Grosicki rakip fileleri 3, Gaziantepspor’dan Cenk Tosun, İstanbul BŞ’den Holmen ve Kayserispor’dan Abdullah ise 2’şer kez havalandırdı. En gollü karşılaşmalar ise; 3-3 biten Trabzonspor-Kayserispor, 4-2 sonuçlanan Gençlerbirliği-Ankaragücü ve Manisaspor-Sivasspor karşılaşmaları olarak istatistiklere geçti. Sarı ve kırmızı kart sayısında bu hafta düşüş oldu. Hakemler, bu hafta 34 sarı ve bir kırmızı kart gösterdi.
En çok kart; 7 sarı kartla Karabükspor-Konyaspor maçında çıktı. Tek kırmızı kart ise Antalyaspor-Beşiktaş maçında, Beşiktaş’tan Necip’e gösterildi. Gol krallığı yarışında Fenerbahçeli Alex, 17 golle ilk sırada yer alıyor. Alex’i 13 golle Kardemir Karabüksporlu Emenike takip ediyor. Fenerbahçeli Niang’ın 12 golle üçüncü sırada bulunduğu yarışta, Trabzonspor’dan Burak ve Manisasporlu Simpson’un ise 11’er golü bulunuyor.
Spor Toto Süper ligde, 24. hafta perdesi, Cuma günü Kayserispor-Manisaspor maçıyla açılacak. Cumartesi günü; Konyaspor-Ankaragücü, Gaziantepspor-Sivasspor ve Galatasaray-Karabükspor maçları var. Ligde, Pazar günü ise, Kasımpaşa-Antalyaspor, Bursaspor-İstanbul BŞ, Eskişehirspor-Bucaspor ve Beşiktaş-Trabzonspor maçları oynanacak. Perde, Pazartesi günü Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçıyla kapanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.