Google, Nexus 7'yi tanıttı

Google, Nexus 7'yi tanıttı

Google heyecanla beklenen ekonomik tableti Nexus 7'nin tanıtımını yaptı.

Teknoloji dünyasının merakla beklediği Google’ın tableti 7 inçlik ilk Jelly Bean (Android 4.1) işlemcili Nexus 7, San Francisco’da düzenlenen geliştirici etkinliği Google I/O’da tanıtıldı.  

Google, Nexus 7 ile hem iPad'in hem de Kindle Fire'ın tahtına göz dikmiş görünüyor.

Tanıtımın sürprizi ise, Google’un ilk kez geliştirdiği tüketiciye yönelik donanım ürün olan “sosyal müzik topu” Nexus Q oldu.

YENİ NEXUS 199 DOLAR

Google Play için tasarlanan Nexus 7, Jelly Bean güçlü, kolay taşınabilir bir Android tablet olarak tasarlandı.  

7 inç büyüklüğünde, 8 ve 16GB dahili belleğe sahip olarak üretilen tabletler, 1.2 megapiksel ön kamera, WiFi gibi özelliklerle geliyor.  Tablet daha uygun fiyatlı satılabilmesi için 3G destekli olarak tasarlanmadı. Nexus Tableti, benzerlerinden farklı olarak 1.5 GHz değil de, 1.3 GHz'de çalışıyor. Bu da daha az güç tüketip, daha az ısınması anlamına geliyor. 

Google Play üzerinden de satılan tabletin, 199 dolarlık satış fiyatıyla piyasada rekabet ciddi rekabet yaratması bekleniyor.  

Tabletler Android'in en yeni sürümü olan Jelly Bean Ice Cream Sandwich'i kullanıyor. 

Tabletle birlikte gelen yeni sürüm, Android 4.1 işletim üzerine geliştirilen yeni bir platform.  

Daha zengin ve kolay bildirim özellikleri geliştirilen sistemde, sosyal medya platformu üzerinden yapılan bildirimlerde, doğrudan arama veya e-mail yollama özelliği bulunuyor.  

SOSYAL MÜZİK TOPU

Geliştirici etkinliğinin asıl sürprizi ise Nexus Q isimi verilen YouTube ve Google Play’in içerik gücünü arkasına alarak hazırlanan “Sosyal müzik topu” oldu. 
Sosyal müzik topu, bulut teknolojisi ile, müzik ve video akışını doğrudan Google Play ya da YouTube’dan hoparlöre ya da ekrana aktarılabiliyor. 

Google I/O’da sunum yapan isimler arasında “Search” arama ekibinde yer alan Barış Gültekin isimli bir Türk’te Google Now sunumuyla yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.