Google Glass’ın İlk Kullanıcıları Belirlendi!

Google Glass’ın İlk Kullanıcıları Belirlendi!

İnternet dünyasının hizmet devi Google, internet bağlantısına sahip gözlükleri deneyecek 8 bin şanslı ABD vatandaşını seçti!

Google, yeni akıllı gözlük teknolojisi Glass’ın kendi sitesinde yer verdiği kendimi şanslı hissediyorum butonu altında ön kayıtlar sayesinde listeye adını yazdıran Google kullanıcıları, Glass’ı ilk deneyenler arasındaki yerini almak için rekabet içine girdiler. Geçtiğimiz günden bu yana denemeye hak kazanan 8 bin kişinin isimleri Google tarafından açıklanıyor.

Google Glass ürününü ilk olarak deneyecek kullanıcılar %27.5 indirim sayesinde 1500 Dolar ödeyerek ilk kullanım ve satın alma hakkına sahip olacaklar. Google, gözlükleri ilk denemeye hak kazanan kullanıcılarının, New York, Los Angeles veya San Francisco’ya gitmeleri gerektiğini de kullanıcılarıyla paylaştı.

Fiyatı 700 ile 1500 dolar arasında değişiyor

Google mühendislerin Glass üzerindeki hata düzeltmelerinin ve gelişimlerinin gerçekleşmesi için ilk deneme kullanıcılarının mecburi olduğunu savundu. Kullanıcıların şikayetlerine göre yeniden iyileştirmelere gidileceğini paylaşan Google, yenilenmiş jenerasyonun uygun bir fiyat karşılığında değiştirilebilecekleri imkanını da paylaştı. Google Glass 2014’ün ilk günlerinden 700 ile 1500 dolar arasında belirlenen etiket fiyatıyla tüm kullanıcılarla buluşmaya hazır hale getirilecek.

Google Glass’ın en son gelişimiyle yapabildiği işlemler teknoloji-severleri heyecanlandırmaya yetiyor. Akıllı telefonların fonksiyonlarına sahip akıllı gözlüğün, ekrandan ziyade kulaklığı sayesinde sesli komutlarla hareket ediyor olacak. Çerçevelerinden birine saydam bir projeksiyon yerleştirilmesi sayesinde ekran haline dönüştürülen Glass, bir tane de 8 mp’lik bir kamera bulunduracak.

3G ve LTE sayesinde sosyal ağlar, video upload hizmeti, haberler, e-porta kontrolleri veya navigasyon gibi uygulamalar kullanıcıya rehber olmaya hazırlanıyor. 5 saat boyunca kesintisiz 720p kalitesinde kayıt yapabilen Google Glass, kullanıcıların vazgeçilmezi olacak gibi görünüyor. E tabi bir de 2015 yılını bekleyen Google’un insansız aracının kontrol edilmesi var. Beklentiler çok büyük.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.