Google Glass’ı Foxconn üretecek

Google Glass’ı Foxconn üretecek

Google, Glass projesi için Foxconn ile anlaşma imzaladı. Buna göre gözlüklerin üretimi Tayvanlı Foxconn tarafından yapılacak ancak Google’ın 1 şartı var…

Daha önce Apple ve HP ile olan işbirliğiyle adını duyuran Tayvanlı Foxconn, Google’ın büyük dikkat çeken Glass projesinin de üreticisi olacak. Ancak geçtiğimiz yıllarda işçi ölümlerine sahne olan Foxconn fabrikaları Apple’ın imajına büyük darbe vurmuştu. Google buna benzer olaylar yaşamak istemiyor.

google-glass

Irısh Times’ın bildirdiğine göre Google Apple’ın başına gelenleri yaşamak istemiyor ve buna karşı bir takım önlemler alıyor. Google, Foxconn ile yaptığı anlaşmada firmaya cihazı ABD’de üretme şartı koydu. Foxconn teklifi kabul etti ve üretimi Santa Clara, California’da gerçekleştireceğini duyurdu. Bu haftanın başında çıkan Google Glass cihazlarının üzerinde ‘Made in USA’ ibaresinin olacağı söylentileri de bu şekilde güçlenmiş oldu.

Google’ın eş kurucusu Sergey Brin, Glass projesi için geleceğin taşınabilir cihazı diyor ve akıllı telefonların eksiklerini Glass’ın gidereceğini belirtiyor.

Her ne kadar kullanıcısını X-Men’den Cyclops’a benzetse de, Google Glass son derece fütüristik bir cihaz ve kullanmasının eğlenceli olacağına eminiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.