Google, bankalara rakip oluyor

Google, bankalara rakip oluyor

Dünyanın arama motoru devi Google, posta servisine eklediği “para ekleme” özelliği sayesinde, bankalara gerek kalmaksızın para transferi yapma olanağı sunuyor.

Sürekli yenilikçi çözümleri ile gündeme gelen ve kendisinden sıklıkla söz ettiren Google, başarılı atılımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz 3 yıl içerisinde inanılmaz bir yükseliş gösteren Google, özellikle Android'e sahip olduktan sonra gelirlerini arttırmaya başladı. Son zamanlarda yılın icadı olabilecek yeni nesil gözlüğü Google Glass ile de beğeni kazanan şirket, yeniliklerin ardı arkasını kesmiyor. Bu kez de posta servisi üzerinden para transferi yapmaya olanak sağlayan Google, bankalar için ciddi bir rakip haline gelecek gibi gözüküyor.


Google, servislerinin içerisine bir de cüzdan uygulaması Google Wallet'i ekledi. Bu serviste bulunan "Para Ekle" (AttackMoney) uygulaması sayesinde, e-posta üzerinden para gönderip almaya olanak sağlayan Google, bu işlem için bankaların kullanımını azaltacağa benziyor. İnternet devinin yeni servisi Google I/O etkinliği kapsamında tanıtıldı. San Francisco'da bulunan geliştiriciler tarafından hayata geçirilen para ekleme servisi, 18 yaş ve üzerinde bulunan kişilerin kullanımı için uygun gözüküyor. Şuan için sadece ABD'de kullanılan bu uygulama, yakın zamanda birçok farklı ülkede de etkin hale gelecek. Kullanıcılar bu servis sayesinde, kendi Google Wallet hesaplarında bulunan parayı Transfer edebildikleri gibi, banka hesaplarından aktarım da yapabiliyorlar.


Google Wallet üzerinden para göndermek, e-posta göndermek kadar kolay ve kısa süren bir işlem. Paranın gönderileceği kişinin e-posta bilgisi girildikten sonra, gönderilecek tutar da ekleniyor ve ardından Transfer işlemi tamamlanıyor. Para transferi için 0,30 Dolar gibi bir ücret talep eden Google, kullanıcıları için büyük bir kolaylık daha sunuyor. Üstelik bu şekilde sadece para transferi değil, servisin geçerli olduğu online mağazalarda alışveriş yapmak bile mümkün olabilecek gibi gözüküyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.