Google akıllı saat yapsaydı

Google akıllı saat yapsaydı

Apple ve Intel ortaklığıyla bir akıllı saatin piyasaya sürüleceği konuşulurken, tasarımcılar Google temasını kullanan bir akıllı saati hazırladı bile.

iyilebilir teknoloji, günümüzde popülerliği gittikçe artan bir yatırım alanı. Birkaç yıl önce hayal gibi görünen Google Glass, Microsoft Kinect benzeri ürünler, artık teknoloji devleri tarafından tasarlanıyor. Son olarak, Apple'ın bir akıllı saat üzerinde çalıştığı, hatta Intel ile bu konuda ortaklık kurduğu konuşuluyordu. Henüz o konu netlik kazanmasa da, tasarımcıların Google saflarından yanıt vermesi gecikmedi.

Google'ın en yeni tasarım dilini kullanan Adrian Maciburko, "Google Time" adını verdiği konsept çalışmasıyla dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. Sesli komutlar ve dokunabilir arayüzü olabildiğince sade kullanan bir tasarım ile sunulan Google Time, çocukluğumuzda izlediğimiz Action Man çizgi filmlerindeki saat işlevlerini yerine getirebilir.

Pek çok internet kullanıcısının aynı zamanda online kimliği halini alan Google hesabı (YouTube, Gmail, Google Docs, Reader, Harita ve dahası) ile giriş yapılan bir kol saati, kullanıcıları her an yeni bildirimlere erişebilir kılacaktır. Bakalım bu tasarım, Google CEO'su Larry Page'in kafasında bir ampul yanmasını sağlayacak mı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.