Google 18 Mart’ı hatırlamadı

Google 18 Mart’ı hatırlamadı

Dünya tarihini değiştiren olayları unutmayarak ana sayfasını o olaya göre değiştiren Google 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni hatırlamadı.

Neredeyse tüm önemli günlerde Google duyarlılık göstererek ana sayfasında değişikliğe gider. Logosunu o güne uygun bir forma sokan Google özel ‘doodle’ hazırlar. Ancak Google ne yazık ki bugünü hatırlamadı.

Önceki yıllarda da 18 Mart Çanakkale Zaferi için özel bir ‘doodle’ hazırlama yoluna gitmeyen Google’a sosyal medyadan tepki yağıyor. Dünyanın en büyük arama motorlarının başında gelen ve en fazla kullanıcısı Türkiye’den olan Google’ın neden 18 Mart’ta Türk kullanıcılar için bir jest yapmadığı merak konusu oldu.

Bazı kişiler “Fermuarın icadını bile hatırlayan Google 18 Mart’ı nasıl unutur” diyerek büyük tepki gösterirken savaşlar için kullanılan ‘doodle’ olmadığı söylentileri bulunuyor.

Google yönetiminden Türk kullanıcıların tepkilerini çeken konuyla ilgili bir açıklama ise henüz gelmedi. Ancak her yıl 18 Mart’ta kutladığımız büyük zaferimizin yıldönümünde Google’ın özel bir ‘doodle’ tasarlamaması manidar karşılanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.