Gönül belediyeciliği yapacağız

Gönül belediyeciliği yapacağız

AK Parti SKM açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Konya, denilince akla Hz. Mevlana gelir. Hz. Mevlana denilince de akıllara gönül gelir. AK Parti olarak gönül belediyeciliği yapacağız. Bize de bu yakışır” dedi

AK Parti Konya İl Teşkilatı, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışını yaptı. Açılışa, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanı sıra; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Teşkilat Başkanı Hasan Angı, ilçe belediye başkan adayları, parti ilçe teşkilat başkanları, kadın kolları, gençlik kolları ve çok sayıda partili katıldı. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra edilen dua ve kesilen kurdele ile SKM açıldı.

KONYA'DA YÜZDE 75'TEN FAZLA ALACAĞIZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Konya, denilince akla Hz. Mevlana gelir. Hz. Mevlana denilince de akıllara gönül gelir. AK Parti olarak gönül belediyeciliği yapacağız. Bize de bu yakışır” dedi. 24 Haziran seçimlerinde de AK Parti ile MHP arasında kurulan Cumhur İttifakının varlığına dikkat çeken Bakan Kurum, “Bu ittifak, masa başında kurulmuş bir ittifak değil. Ülkemizin 2053, 2071'ini teminat altına alacak bir ittifaktan bahsediyorum. Cumhur ittifakının içinde gönül var, birlik ve beraberlik var ve vatan sevgisi var” şeklinde konuştu. Konya'da MHP'nin kendilerine her türlü desteği verdiğini dile getiren Kurum, şunları kaydetti: “Biz, en son seçimde Cumhur İttifakı olarak Konya'da yüzde 75 oy aldık. Bu yerel seçimde inşallah yüzde 75'ten çok daha yukarıda bir oy alacağız ve Konya'nın birliğini tüm Türkiye'ye göstereceğiz. Türkiye, son 16 yılda çok büyüdü. Ekonomik olarak Avrupa 6.'sı, dünya genelinde de 17. sıradayız. 16 yılda kişi başına düşen gelir miktarımız arttı. 16 yıldır AK Parti iktidarda. Bu gelişmelerin vesilesi halkımızdır. Mevlana'nın, Şems'in ve Selçuklu'nun torunlarına da bu yakışırdı. AK Parti'nin hamurunu bu millet yoğurdu, kumaşını da bu millet ördü.”

BÜYÜKŞEHİRLER ARASINDA EN YÜKSEK OY TEMENNİSİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve 31 Mart Mahalli İdareler seçimi AK Parti Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay da herkesin gözünün Konya'da olduğunu söyledi. Konya'da seçimlerin nasıl sonuçlanacağının merak konusu haline geldiğini aktaran Altay, Konya'nın her zaman Cumhurbaşkanına ve AK Parti'ye en büyük desteği verdiğini kaydetti. Sahada yoğun bir tempo içinde çalıştıklarını belirten Altay, “26 noktada AK Parti, 5 ilçede de MHP adayları ile seçime gireceğiz. Hedefimiz 31 ilçede Cumhur İttifakını seçtirmek, Büyükşehir oylamasında da Türkiye'nin en yüksek oyunu almaktır. 5 yılda Büyükşehir Yasası ile ilçelerimiz çok büyük hizmetler aldı. Bu hizmetlerin genişletilerek, sürdürülmesi lazım” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ 31 İLÇENİN TAMAMINI ALMAK”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde iki tablonun varlığına dikkat çekti. Bir yanda Cumhur İttifakının olduğunu belirten Angı, Cumhur İttifakının karşısında da tek hedefi Cumhurbaşkanının ve AK Parti'nin ülkeden gitmesini isteyen bir ittifakın varlık gösterdiğini vurguladı. Türkiye'nin 7 düvelle savaşan bir ülke olduğunun da altını çizen Angı, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı: “19 yıl önce büyük sıkıntılı dönemlerde Türkiye, İMF'ye borçluydu. Oysa ülkemiz şimdi kendi ayakları üzerinde duruyor. Büyük ekonomik savaşa karşı, ülkemizin nasıl direnç gösterdiğine herkes şahit oldu. 15 yılda şehrimize büyük yatırımlar kazandırdık. İlçelerimizde son 5 yılda büyük hizmetlere imza attık. Bunun devamını istiyoruz. Cumhur ittifakı kol kola çalışmalarını yürütüyor. 31 ilçenin hepsini kazanmak istiyoruz. İsteğimiz de budur.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum