Gökçek’in yerine vekalet edecek isim belli oldu

Gökçek’in yerine vekalet edecek isim belli oldu

Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti. Gökçek'in istifasının ardından 10 gün içinde Belediye Meclisi'nde seçim yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Melih Gökçek başkanlığında olağanüstü toplandı. Belediyenin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda Gökçek, 23,5 yılda yaptığı icraatlarla ilgili bir sunum ve veda konuşması yaptı.

Gökçek'in istifasının ardından 10 gün içinde Belediye Meclisi'nde seçim yapılacak. Başkan seçilmek için iki turda üçte iki çoğunluk aranacak. Bulunamazsa üçüncü turda en çok oyu alan isim seçilmiş olacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçim yapılana kadar Meclis Birinci Başkan vekili Ali İhsan Ölmez vekalet edecek.

 

Ali İhsan Ölmez kimdir?

1958 yılında Sivas’ta doğdu. Üniversite öğrenimini İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamladı. Yedek subay olarak askerliğini İzmir’de yaptı. Aralıksız dokuz yıl eğitimci olarak çalıştı. 1994 yılından itibaren Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin farklı kuruluşlarında yöneticilik görevlerinde bulundu.

2004 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve 2009 yılı itibariyle Meclis Başkan Vekilliği görevini yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Ölmez, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.