"Gökçek Camiayı Karalama Kampanyasına Kapılmasın, İşini Yapsın"

"Gökçek Camiayı Karalama Kampanyasına Kapılmasın, İşini Yapsın"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Ankara Büyükşehir Beledi Başkanı Melih Gökçek'in BBP Genel Başkanı Mustafa Destici hakkındaki söylemlerini eleştirdi. Kartal, "Gökçek haddi olmadan kendi kafalarında oluşturdukları...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Ankara Büyükşehir Beledi Başkanı Melih Gökçek'in BBP Genel Başkanı Mustafa Destici hakkındaki söylemlerini eleştirdi. Kartal, "Gökçek haddi olmadan kendi kafalarında oluşturdukları bir paralel yapının var olduğunu ve BBP'nin Genel Başkanı'nın böyle bir paralel yapıya teslim olduğunu söyledi. Gökçek, öyle sağdan soldan duyduğu laflarla hareket edip bir camiaya karalama kampanyasına o da kapılmasın. O belediyecilik işlerini yapsın." dedi.

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ortaya attığı iddiaları sert dille eleştiren Kartal, Gökçek'e şu soruları yöneltti: "Eğer elinde bir belge varsa, bir bilgi varsa bunu paylaşsın. Bunu ispat etmezse bu iftiranın altında kalır ve ispat etmezse Alperenler olarak müfteri ilan ederiz. Sayın Melih Gökçek Ankara'da cemaat okulunun adını kendi eşinin adını koymuş mudur, koymamış mıdır? Önce onu açıklasın. Pelsinvanya'ya gidip Fethullah Gülen Hocaefendi'nin en az 3 defa yanında bulunmuş mudur, bulunmamış mıdır? Bunu açıklasın. Seçim gecesi cemaatin kanaat önderlerinin yanına gidip oy istemiş midir? Önce Melih Gökçek bunları açıklasın. Gökçek Allah'a teslim olsan, birilerine teslim olmasın. Öyle sağdan soldan duyduğu laflarla hareket edip bir camiaya karalama kampanyasına o da kapılmasın. O belediyecilik işlerini yapsın."

    "İHSANOĞLU'NA TAM DESTEK VERİYORUZ"

    BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, BBP 9 il başkanı ile Gaziantep'te bir araya gelerek, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na verdikleri desteğin arkasında olduklarını açıkladı. Türkiye'nin bu seçimde çok gerildiğine değinen Kaptan Kartal, “Bu gerilmenin ana sebebini de ne yazık ki iktidar partisi ve iktidar partisinin adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Biz bu gerilimden uzak, insanları ayrıştırmadan uzak, sakin bir seçim süreci yaşamak istiyorduk. Ne yazık ki süreç böyle gelişmedi. Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman illerimizin il başkanları ile beraber buradan kamuoyuna duyuruyoruz. Allah'a şükür partimizde herhangi bir çatlak ya da farklı bir ses yok." diye konuştu.

    Başbakan Erdoğan'ın BBP hakkındaki söylemlerine de değinen Kartal, "Sayın Başbakan, siz TBMM'sinde 2010 referandumunda bizim şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesine yazdığı mektubu okudunuz mu, okumadınız mı? O şiirini okuduysanız, Diyarbakır'da hiç olmasa bölücü takımı yanına almasaydın. Ben kimin karnının daha geniş olduğunu, kimin ilkesiz olduğunu, kimin zavallı olduğunu, kimin sandık için neler yapabileceğini kamuoyunun vicdanına sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

    "İL BAŞKANI OLMAYAN KİŞİLERİ PLATFORMA ÇIKARIP HALKI SELAMLATMAK NASIL BİR SİYASİ AHLAKA SIĞAR?"

    Alperenlerin seçimde kimi destekleyeceğine çoktan karar verdiğini hatırlatan Kartal, kimsenin dayatması olmadan istişare ile alınan karar sonucu adaylarını destekleyeceklerini kaydetti. Biz aldığımız kararı sonuna kadar götüreceğiz diyen Kartal, "Seçim meydanlarında olmayan il başkanımızı platforma çıkarıp, halkı selamlatmak nasıl bir siyasi ahlaka sığar? Düzce'de olmayan ocağımızı ocak başkanı diye medya ile sunup, 40 kişi ile AKP'ye geçti Alperenler demek siyasi ahlakın neresinde var? BBP'den çivi bile sökemezler Allah'ın izni ile. Bu hareket para ile birilerin liderliğinde otel lobilerinde kurulmuş bir hareket değildir.” şeklinde tepkisini ortaya koydu.

    Muhsin Yazıcıoğlu davasının üzerinin kapatıldığına dikkat çeken Kartal, seçim meydanlarında Başbakan'ın 'Muhsin benim kardeşimdi' demesine tepki gösterdi. Kartal şunları kaydetti: "5. Yargı Paketi ile özel yetkili mahkemeler kaldırıldı, bizim dava özel yetkili mahkemeden Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na geldi. O da yetmedi savcı takipsizlik verdi. Kısmi takipsizlik veren savcıyı Çorlu'ya Cumhuriyet Başsavcısı yaptılar. Takipsizliği kaldıran Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanını normal hakim olarak atadılar. Kayseri'de açıklama yapan valiye bilgiyi verdiği iddia edilen dönemin Kayseri Emniyet Müdürü Kaçakçılık ve Organize Daire Başkanı oldu. Şimdi biz kime oy verelim? Kahramanmaraş'ta adliyenin önünde biber gazları ile bizleri dağıttılar. Sonra çıkıp seçim meydanlarında Muhsin benim kardeşimdi diyor."

    "HAVUZ MEDYASININ BENİ ÇAĞIRACAK YÜREĞİ YOK"

    Havuz medyasının kendilerine yönelik söylemlerine de açıklık getiren Kartal, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Kardeşim sen medyanı aç, gelip konuşayım. TRT beni çağırdı da ben gitmedim mi? AHaber beni çağırdı da ben gitmedim mi? ATV, Kanal 7, Ülke TV, Star TV, Kanal 24 beni çağırdı da ben gitmedim mi? Hem bana bu yaftayı vuracaksın, hem de ekranlarını bana kapatacaksın, buna da kalkıp tarafsız gazetecilik diyeceksin. Ya yerim senin tarafsız gazeteciliğini. Bu böyle olur mu? Bu söylediklerimi gidip orada da söylerim ama onların beni çağıracak yüreği yok. Çünkü onlar bir yerden emir alıyorlar." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.