Göçmen Gençler İçin İş İmkanları Tanıtıldı

Göçmen Gençler İçin İş İmkanları Tanıtıldı

Berlin'in Mitte Belediyesi’ne bağlı Jobcenter (İş bulma merkezi), İlçe Göç ve Uyum Komisyonu ile ortaklaşa gençlere ve yetişkinlere yönelik ‘İmkânlar Günü’ adı altında geniş çaplı bir bilgilendirme etkinliği düzenledi. ‘İmkânlar...

Berlin'in Mitte Belediyesi’ne bağlı Jobcenter (İş bulma merkezi), İlçe Göç ve Uyum Komisyonu ile ortaklaşa gençlere ve yetişkinlere yönelik ‘İmkânlar Günü’ adı altında geniş çaplı bir bilgilendirme etkinliği düzenledi. ‘İmkânlar Günü’nde kurulan stantlarda 40 danışman şirketi katılımcıları bilgilendirdi. 40 işveren de meslek eğitim yerleri ile iş imkânlarını tanıttı.

'İmkânlar Günü' etkinliği bu yıl "Birlikte Hedefe Ulaşalım" sloganı altında düzenlendi. Üçüncü kez düzenlenen etkinlikte Berlinliler mesleki ilerleme, meslek öğrenme ve iş olanakları hakkında bilgi aldı.

Berlin-Mitte Jobcenter Uyum Sorumlusu Sibel Çeliker, iş veya meslek eğitim yeri arayanları ‘İmkânlar Günü’ etkinliğinin dışında da İş bulma merkezlerinde bilgi almaya davet etti. “Bizi hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir kurum olarak görmelerini istiyoruz. Sadece para yardımı aldıkları bir kurum olarak değil.” diye konuşan Çeliker, “Jobcenter’e gelenlerin elinde belki bir diploma olmayabilir. Belki kendi ülkesinde elde ettiği diploma burada denk de olmayabilir. Bizler Jobcenterler’de bu sorulara çözüm yolları aramak için varız. Vatandaşlar hiç çekinmeden bizlere danışabilir.” dedi.

Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Çeliker, “İş istiyor muyum veya hayatımda bir değişiklik yapmak istiyor muyum sorusunu öncelikle herkesin kendisine sormasını tavsiye ediyorum. Bu soruyu kendisine sorduktan sonra cevabını bulmak için biz elimizden geleni yapacağız ve yapmak da zorundayız.” ifadelerini kullandı. Son olarak ise iş bulamayıp da karamsarlığa kapılan vatandaşlara seslenen Sibel Çeliker “Kesinlikle karamsarlığa kapılmayın. Her iş sizin için uygun olmayabilir belki, ama muhakkak size uygun olan işi de birlikte bulabiliriz.” şeklinde konuşmasını bitirdi.

Berlin Mitte Jobcenter Müdürü Thomas A. Schneider ise yoğun ilgiden dolayı çok memnun olduğunu dile getirdi. İmkânlar Günü’nde 2 bini aşkın insanı bilgilendirdiklerine dikkat çeken Schneider, “İş arayanlar ya da kendini geliştirmek isten vatandaşlar bu İmkânlar Günün’de bizim Jobcenter personelinin dışında da 40 tane şirket ve 40 tane de eğitim veren kurumla bire bir görüşme imkânı buldu” dedi. İmkânlar gününe katılanlar bu görüşmelerin yanı sıra profesyonel bir fotoğrafçıdan CV’leri için bedava fotoğraf çektirme imkânı elde ettiler.

Berlin-Mitte Jobcenter Uyum Sorumlusu Sibel Çeliker "İmkânlar Günü" etkinliğine Berlin Çalışma, Kadın ve Uyum Senatörü Dilek Kolat ile Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, Mitte Belediye Başkanı Christian Hanke ve Jobcenter Müdürü Thomas A. Schneider’in de katılarak konuşmaların da vatandaşların bu imkânları kullanmalarını tavsiye etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.