gnçtkcllin temsilcisi bir Konyalı

gnçtkcllin temsilcisi bir Konyalı

Turkcellin düzenlediği gnçtkcll temsilcisini arıyor yarışmasına katılan SÜ Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Mehmet Ali Bahçeli, gençleri temsil edecek 5 kişiden biri oldu

Turkcell’in düzenlediği “gnçtkcll temsilcisini arıyor” yarışmasına katılan SÜ Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Mehmet Ali Bahçeli, gençleri temsil edecek 5 kişiden biri oldu

 

“gnçtkcll temsilcisini arıyor” sloganı ile başlayan ve 17 bin 290 gencin aday olduğu yarışmada, gençler kendilerini gnçtrkcll yönetiminde temsil edecek 5 genci belirledi. Facebook üzerinden yapılan başvurular ve oylamalar sonucu finale kalan adaylar arasından seçilen, aralarında Konyalı Mehmet Ali Balcı’nın da olduğu 5 temsilci, bundan sonra tarifelerden alışveriş fırsatlarına gnçtrkclllileri ilgilendiren her konuda yönetimde söz sahibi olacak.

Facebook’ta gerçekleştirilen 23 günlük seçim sürecinde, temsilcilikler için 17 bin 290 kişi aday oldu. Gençler 3 hafta boyunca Facebook üzerinden uzmanlıklarını anlattı, arkadaşlarına haber verdi. Puanlarını yükseltmek için videolar yüklediler, kendilerini tanıttılar ve vaatlerde bulundular. Gençlerin verdiği oylarla her kategoriden en iyi ilk 3’er finalist belirlendi. Ardından yapılan yüzyüze mülakatlar sonucunda alanında uzman 5 genç, “gençlerin temsilcisi” olarak seçildi. Etkinlik Temsilcisi Konya’dan Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Mehmet Ali Bahçeli olurken, Kariyer Temsilcisi Elazığ’dan Alperen Fırat, Tarife Temsilcisi Manisa’dan Tarık Atalar, Teknoloji Temsilcisi Trabzon’dan  Oğuzhan Akçay  ve Alışveriş Temsilcisi Hatay’dan Tuğba Salıcı oldu. Gençlerin temsilcileri bundan sonra kendi uzman oldukları konu başlıklarında gnçtrkcll’lilerin isteklerini dinleyecek, bunları projelendirecek ve alınacak kararları şekillendirecek. 

DÜNYADA BİR İLKE İMZA ATTIK

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül yaptığı açıklamada “12 milyonluk bir gençlik kulübü olarak çıkış noktamız yönetimde gençlere yer verebilmekti. Daha önce gençleri dinlemek, isteklerini hayata geçirmek için farklı kanallar açmış ve başarılı sonuçlar elde etmiştik. Örneğin 2004 yılında başlattığımız Gençliğin Sesi projesinde 7  ilden  15-25 yaşlarında 80'in üzerinde genç ile birebir görüşerek gnçtrkcll'e ve gençlere yönelik projeleri, ürünleri, hizmetleri yaparken onların ihtiyaç ve önerilerini dinleyerek onların önerilerini aldığımız bir platform oluşturmuştuk. Ama imza attığımız temsilci seçimi bu alanda dünyada bir ilktir. Seçim sürecinde, Türkiye’de ilk kez uygulanan sosyal mülakat metoduyla, sosyal medya üzerinden üzerinden bir seçim kampanyası başlattık ve sonrasını tamamen gençlere bıraktık. Facebook sistemi içerisinde dünyada ilk defa 7 farklı sosyal medya kanalı birbirine bağlandı ve buradaki aktiviteler analiz edildi. GNCSKOR adı verilen sosyal medya puanı hesaplaması yapıldı.  23 gün içinde 1 milyon 146 bin 723 kişiye ulaştı, 504 bin 269 kişi uygulamaya girdi. Finalist adaylar 7 milyon 242 bin 329 beğeninin sonucunda belirlendi.

Gençler, yine Türkiye’de ilk kez uygulanan dijital sosyal medya entegrasyonu ile sosyal medya üzerinden aday oldular, seçim vaatlerini duyurdular ve birbirleriyle yarıştılar, sonunda temsilcilerini kendileri seçtiler. 2012’de gnçtrkcll temsilcileriyle birlikte gerçekleştireceğimiz projeler bizi şimdiden heyecanlandırıyor” şeklinde konuştu. Seçim sürecine de değinen Sevilengül, “Gençlerin oyları sonucu finale kalan birbirinden değerli 15 gençle mülakatlar yaptık. Onların heyecanı, azimleri ve duruşlarından çok etkilendik. Onların hem bize hem temsilcisi oldukları 12 milyon gnctrkcll’liye, Turkcell olarak bizim de  onlara katacağımız çok şey olduğuna yürekten inanıyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.