Gizemli UFO'lar merak uyandırmaya devam ediyor

Gizemli UFO'lar merak uyandırmaya devam ediyor

"Tanımlanamayan uçan cisim" (UFO) ve "tanımlanamayan hava fenomeni" (UAP) olarak bilinen hava araçları, 2. Dünya Savaşı'nda pilotların gökyüzünde muammalı ışıklar veya cisimler görmesiyle kamuoyunda tartışılmaya başlandı.

AA muhabiri, UFO kavramının oluşumuna ve tarihsel arka planına dair bilgileri derledi.

ABD'li iş insanı ve pilot Kenneth Arnold, Haziran 1947'de parlak, gizemli ve gökyüzünde zikzaklar çizen bir cisim gördüğünü bildirdi. Bazı gazetelerde UFO'ların "uçan diskler" veya "uçan daireler" olarak tanımlandığı görüldü.

Arnold'un bunu görüşünün ardından artan UFO raporları içerisinde 1947'de New Mexico, Lincoln County'de çiftlikte bulunan gemi enkazı da yer aldı.

Temmuz 1947'de ise Roswell Ordu Hava Alanı yakınlarındaki kamu bilgilendirme görevlisi, bir enkazı "uçan disk" olarak tanımladı ve bunun kafa karışıklığına neden olması, ordu yetkililerin açıklamayı geri çekmesine yol açtı. Kalıntıların kaza yapan bir meteoroloji balonuna ait olduğu söylendi. Böylece "Roswell olayı" belirsizliğini korudu.

ABD ordusu, bazı UFO'ların ulusal güvenlik tehdidi olabileceğinden endişelenerek bu konudaki gözlemler konusunda düzenli araştırma yapmaya başladı. Hava Kuvvetleri, 1947'de bu amaçla Sign Projesi'ni başlattı. 1948'de de benzer bir proje, Grudge kuruldu. En bilinen proje ise 1952'deki Blue Book Projesi oldu ve 1969'a kadar sürdü. Bu süreçte 12 bin 600'den fazla UFO raporu incelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.