GİV Konya’dan öneri raporu 

GİV Konya’dan öneri raporu 

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Konya Şubesi tarafından Koronavirüs sektörel öngörü ve öneri raporu yayınlandı.  Raporda pandemi sürecinde üretimin kesinlikle aksamaması konusunda uyarılarda bulunuldu

 

GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan başkanlığında hazırlanan raporda GİV Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Savaş Koyuncu, Şaban Topal , Memiş Taşpınar, Seyit Ali Tekeli, Durmuş Ali Çini, Fatih Bostan, Serdar Özdemir, Fikret Akdiş, Mücahit Erarslan, Selçuk Mehmet Türkmenoğlu, İbrahim Dursun, Mustafa Sağbili, Harun Dikici, Mustafa Toptaş de raporda sektörleri hakkında çözüm önerilerini sıraladı.

ÜRETİMİN AKSAMASINA MAHAL VERİLMEMELİDİR

 Rapor hakkında açıklamalarda bulunan Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, “ Dünyanın içinde bulunduğu şartlar dikkatle incelenmeli bu günlerin geçeceği unutulmamalıdır. Asıl olan üretimin devam etmesidir gerekli sözlülerin alınarak insan sağlığını koruyacak önlemler alınmalı ve denetlenmeli, üretimin aksamasına mahal verilmemelidir. Hammadde ve işçi işgücünün sürekliliğini sağlanmalı çalışanlar doğru yönlendirilmelidir, ihtiyaç olmadıkça izne ve kısa çalışmaya yönlendirilmemelidir. Üretimin aksayan yönleri lojistik ve diğer sorunlar dikkatle takip edilmeli ve çözümler için çalışılmalıdır. Salgından insan sağlığı üzerindeki etkilerinden üç ay olacağı tahmin edilmektedir ekonomiye etkilerinden ise yılsonuna kadar sürmesi beklenmektedir bu durumda işadamlarımız ve devletimi planlamalarını buna göre yapmalı ve kısa vadeli Ötelemelerin çabuk geçeceğini beklemenin yanlış olacağını dikkate almalıdır. Girişimci işadamları vakfı yönetimi ve üyelerinden oluşan farklı sektörlerden arkadaşlarımızın hazırladığı sektörlerini ve sektörlerinin Korona ile birlikte nasıl bir güncelleme yaşadığını aktaran bir çalışmayı iş adamlarımızın ve devletimizin dikkatine sunmak istiyoruz. Faydalı olmasını diliyoruz. Bu çalışma ile birlikte salgından hangi sektörün ne kadar etkilendiğini yeni dönemde nasıl evirileceğini salgından en çok etkilenen sektörlerin tespiti ve destek oranlarının bu hassasiyete göre yapılması gerektiğini düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

GİRİŞİMCİ FIRSATÇI KARABORSACI DEĞİLDİR

Girişimcinin fırsatçı karaborsacı olmadığına dikkat çeken Ceylan, “Unutulmamalıdır ki girişimci fırsatçı karaborsacı değildir günün şartlarına anlayan geleceği doğru yorumlayan şartlara göre üreten geliştiren icat yapandır her koşulda ve herşartta girişimcileri desteklenmelidir. Ülkelerin ekonomileri girişimcilerin omuzlarında yükselecektir.” Şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.