Girişimcilik Eğitimi Verilecek

Girişimcilik Eğitimi Verilecek

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ve Ahiler Kalkınma Ajansı iş birliği ile 3 kez toplam 90 kişilik KOSGEB onaylı uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlenecek. Bu kapsamda Ortaköy'de de girişimcilik eğitimi verilecek. Eğitimler 08-18 Eylül tarihleri...

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ve Ahiler Kalkınma Ajansı iş birliği ile 3 kez toplam 90 kişilik KOSGEB onaylı uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlenecek. Bu kapsamda Ortaköy'de de girişimcilik eğitimi verilecek. Eğitimler 08-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, "Aksaray’da 2 kez olmak üzere 60 katılımcı, Ortaköy ilçemizde 1 kez olmak 30 katılımcıya 70 saat uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan girişimciler, eğitim sonrası alacakları sertifikaları ile KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programı'na başvuruda bulunup destek almaya hak kazanabilecekler." dedi.

'GİRİŞİMCİ SAYIMIZIN ARTMASI İÇİN ÇOK ÇALIŞMALIYIZ'

Yeni kurulan işletmelere ilk etapta işletme kuruluş desteği, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği ve işletme giderleri desteği olmak üzere 30.000 TL’lik geri ödemesiz destek sağlanacağını aktaran Koçaş, "Program kapsamında işletmesini kurmuş ve başarılı bir şekilde sürdürebilen işletmeler 70.000 TL’ye kadar sabit makine yatırım desteğine başvuru yapabilirler. Sabit makine yatırım desteği, geri ödemeli bir destek olup, faizsiz fon tahsisidir. Bu fonun geri ödemesi, kullanımından sonra ilk 2 yıl ödemesiz, sonraki 2 yıl 8 taksit olmak üzere 4 yıl vadelidir." bilgisini verdi.

Eğitime katılmak isteyenler, 30 Ağustos'a kadar Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası'ndan veya www.aksaraytso.org.tr adresinden başvuru formunu temin ederek, bizzat kendilerinin elden yapması veya [email protected] adresine mail olarak göndermesi gerekiyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.