Girişimci Adayları Belgelerini Aldı

Girişimci Adayları Belgelerini Aldı

Mersin’in Silifke İlçesinde Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ve KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” sona erdi. GİKAD ve KOSGEB tarafından 3. dönem ”Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursuna...

Mersin’in Silifke İlçesinde Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ve KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” sona erdi. GİKAD ve KOSGEB tarafından 3. dönem ”Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursuna katılan 30 girişimciye sertifikaları Silifke Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen törenle verildi.

Törene KOSGEB İl Müdürü Mehmet Yılmaz, Silifke Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Zahide Doğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, oda yönetim kurulu üyesi işadamı Baki Uysal, Vakıfbank Silifke Şube Müdürü Seher Çetin, Belediye Meclis Üyeleri Yahya Yılmaz, Kıvanç Derya ve Hacer Türe ile sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

30 kişilik grubun büyük çoğunluğun bayan olduğuna değinerek bir konuşma yapan, KOSGEB İl Müdürü Mehmet Yılmaz, kadınların gösterdiği ilgiden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. İş konusunda bayanların büyük başarılara imza attığının bilinen bir gerçek olduğunu belirten Yılmaz, bayan girişimcilerin artmasının Silifke’ye ek bir istihdam ve katma değer sağlayacağını söyledi.

GİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Altun ise şunları kaydetti: “Silifke Girişim Kadınlar Derneği ve KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimi kursunun ilçemizde 3. kez gerçekleşmesine sebep olduk. Bugüne kadar 85 kişiyi sertifika sahibi yaptık. Şuana kadar 5 yeni girişimci KOSGEB desteğinden faydalanma fırsatı buldu. Bu sayının artmasını temenni ediyoruz ve bu yönde çalışmalarımıza hız kazandırıyoruz” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.