"Giresun Üniversitesi Korku İmparatorluğuna Dönüştürüldü"

"Giresun Üniversitesi Korku İmparatorluğuna Dönüştürüldü"

Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (GÜNİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar’ın, üniversiteyi korku ve baskı imparatorluğuna dönüştürdüğünü iddia etti.GÜNİDER...

Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (GÜNİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar’ın, üniversiteyi korku ve baskı imparatorluğuna dönüştürdüğünü iddia etti.

GÜNİDER Başkanı Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, “Rektör Prof. Dr. Aygün Attar ve yakın çalışma arkadaşlarının uyguladığı sistematik bezdirici politikalar sebebiyle, hepsi bilimsel çalışmaları ile temayüz etmiş 10’a yakın öğretim üyesinin başka üniversitelere gitmek zorunda kaldığını ileri sürdü.

Coşkun, Giresun Üniversitesi’nde görev yapan yardımcı doçent, doçent ve profesör unvanlı 49 öğretim üyesinin 26 Nisan 2012 tarihinde kurduğu GÜNİDER’in bir çıkara dayalı olmayan birlikteliğiyle tamamen akademik kaygıları öncelediğini, üniversite ile ilgili her türlü olumsuz gelişmeye karşı kararlı ve net duruş sergilediğini bunda da kararlı olduğunu vurguladı. Coşkun, Rektör Attar’ın üniversite içerisindeki muhalif fikirleri ve kişileri sindirmek ve korkutmak amacıyla disiplin yönetmeliğini Demokles’in Kılıcı gibi salladığını ileri sürerek, kendisine itaat etmeyen personelin ilçelere sürüldüğünü ifade etti.

GÜNİDER Başkanı Coşkun, üniversite ile ilgili iddialarını şöyle sıraladı: “ Öğretim üyelerini kendisine biat ettirmek için akademik personel kadrolarını pazarlık konusu yapılmakta. Rektörlük seçimlerinde oy verme sözü alınmakta ve bir derneğe üye olmaları istenmekte, aksi halde kadro ilanları geciktirilmekte. Sistematik bezdirici politikalar, öğretim üyelerinin üniversiteden ayrılmasına yol açmakta. Üniversite personelinin mesai saatleri içerisinde ve dışında kimlerle görüştüğünü tespit ettirilerek tazir ve tehdit edilmekte. Akademisyenlerin bilimsel çalışmaları ve etkinliklere katılımları engellenmekte. Akademik kurullarda çoğunluğu sağlamak için akademik teamüllere ve etik olmayan yollara başvurulmasına göz yumulurken, üniversite yönetim kurulu ve senato toplantılarında, nezaket ölçülerini zorlayan, bir yaklaşım sergilenmekte.”

REKTÖRDEN GÜNİDER'E CEVAP

Bu arada, Rektör Prof. Dr. Attar da, hakkındaki iddialara üniversitenin web sitesi üzerinden cevap verdi. Hakkında iddialarda bulunan GÜNİDER’in üniversitedeki akademik personelin yüzde 1’ini temsil ettiğini belirten Prof. Dr. Attar, söz konusu derneği, üniversiteden çıkar amaçlı beklentisi olan kişilerle işbirliği yapmak ve mesnetsiz açıklamalar ile üniversiteyi yıpratmaya çalışmakla itham etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.