Geri sayım başladı

Geri sayım başladı

Bank Asya 1. Lig’de 33. hafta maçları geride kalırken, ligin son haftası için geri sayım başladı. Adanaspor ve Bucaspor, Karabükspor’un ardından ikinci takım olmak için ter dökecekler.

Bank Asya 1. ligde, perdenin kapanmasına üç hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Karabükspor, kupasını bu hafta Boluspor maçının ardından alırken, ikincilik için Bucaspor ve Adanaspor arasındaki düğümün çözümü son haftaya kaldı.. Play-off’a kalan takımlar ise belli oldu. Haftanın kritik maçında, en yakın rakibi Giresunspor’u iyi bir oyunla yenerek play-off vizesi alan Konyaspor, bu sonuçla haftayı evinde yenik kapatan Karşıyaka’yı da rahattı.. Böylece, Konyaspor ile birlikte Karşıyaka, Altay ve Adanaspor ile Bucaspor’dan biri  play-off’ta mücadele edecek. İstanbul’da muhtemelen 17-23 Mayıs tarihleri arasında 4 takımla oynanacak  terfi karşılaşmaları sonunda süper lige yükselecek 3. takımda belli olacak.

İKİNCİLİK DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLECEK
Bank Asya 1. ligde, 33. hafta da geride kaldı.. Adanaspor, deplasmanda Orduspor’u yenerek ikincilik yarışında, Rize deplasmanından 1 puanla dönen Bucaspor’a ortak oldu.. İki takımdan biri hafta sonu yapılacak maçlardan sonra Süper lige çıkan 2. takım olacak. Konyaspor'un, Giresunspor'u 2-1 yenerek 55 puanla 5. sıraya yükseldiği ligde,  Kocaelispor’un ardından küme düşen ikinci takım Çanakkale Dardanelspor oldu. Küme düşecek üçüncü takım da b.u hafta belli olacak. Adaylar: Hacettepe, Rizespor ve Mersin İdmanyurdu..
LİGDE 33. HAFTA 24 GOL ATILDI
Ligde, 4 maçı ev sahibi, 4 maçı deplasman takımlarının kazanırken, 1 maç berabere sona erdi ve toplam 24 gol atıldı. Sadece berabere biten Rizespor-Bucaspor karşılaşmasında gol sesi çıkmadı. Haftanın en gollü maçı 2-3 sonuçlanan Kartalspor-Samsunspor karşılaşması olurken, rakip fileleri iki kez havalandıran Altay’dan Tiago oldu.
Bank Asya 1. ligde, hakemler ise 33. hafta da 33 kez sarı ve iki kez de kırmızı karta başvurdu.. En hırçın karşılaşma, 7 sarı ve biri kırmızı kartın çıktığı Orduspor-Adanaspor maçı olarak istatistiklere geçti. Karabükspor-Boluspor maçında ise, sadece bir sarı kart çıktı.. Konyaspor7dan Ömer ve Erdal sarı kart, Çanakkale’den Yavuz ve Orduspor’dan Jerry kırmızı kart cezası nedeniyle bu hafta takımlarında yer alamayacaklar.
PERDE BU HAFTA KAPANACAK
Bank Asya 1. ligde 34. hafta da 4 maç Cumartesi, 5 maçta Pazar günü yapılacak. Türkiye Futbol Federasyonunca yapılan açıklamaya göre, 8 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’de; Altay-Konyaspor, Boluspor-Karşıyaka karşı karşıya gelecek. Saat 20.00’de iki maç var.. Ligde ilk iki için mücadele veren takımlardan Bucaspor-Kayseri Erciyesspor, Adanaspor ise lider Karabükspor’u konuk edecek. 9 Mayıs Pazar günü oynanacak maçların programı da şöyle.  15.00; Hacettepe Spor-Mersin İdman Yurdu. Kocaelispor-Çaykur Rizespor. Gaziantep B.Ş.Bld.Spor-Dardanelspor. Giresunspor-Kartalspor. Samsunspor-Orduspor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum