Genel Başkanı Recep Kıyak, Yeni Akit'i Yalanladı

Genel Başkanı Recep Kıyak, Yeni Akit'i Yalanladı

Türkiye Camii ve Kur’an Kursları Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Yeni Akit gazetesinin internet sayfasına yer alan “Kurban derilerini verdiğiniz yere dikkat!” haberini yalanladı. Konuşmasında, 'paralel yapı', 'Kurban bağışları,...

Türkiye Camii ve Kur’an Kursları Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Yeni Akit gazetesinin internet sayfasına yer alan “Kurban derilerini verdiğiniz yere dikkat!” haberini yalanladı.

Konuşmasında, 'paralel yapı', 'Kurban bağışları, devlet büyüklerinin yönlendirdiği yerlere yapılmalı', 'Kurban derilerinin paralel yapının eline teslim edilmemesi' gibi açıklamalar yapmadığını belirten Recep Kıyak, haberde geçen diğer cümleleri de kesinlikle söylemediğini ve kabul etmediğini belirtti.

Muhabirin kendisini telefonla aradığını ve iki kelime söylediğini; ancak bunun kocaman bir habere dönüştürüldüğünü belirten Recep Kıyak, “Ben orada paralel yapı diye bir sözcük sarf etmedim. Gazeteden beni telefonla aradılar. Araba kullanıyordum. Medyaya artık güven de sarsılıyor yani. Türkiye’de Devletin güvendiği kurumlar var. Bunu ben İHH dedim. Öteki hayır kurumları dedim. Bunların çalışmaları var. Ama, böyle paralel yapı gibi sözcükler kullanmadım, bu beni de üzdü. 'Kurban bağışları, devlet büyüklerinin yönlendirdiği yerlere yapılmalı' demedim. Öyle bir sözcük de yok. Ama, ne oluyor, ağızdan bir kelime alınıyor, o kelime yayılıyor, yayılıyor. Bundan sonraki açıklamalarımı yazışma ile yapacağım. Bu habere şahsen üzüldüm.” dedi.

İlk kez telefonla böyle bir açıklama yaptığını ve bir iki tane kelime söylediğini kaydeden Recep Kıyak, şöyle devam etti: “Oldu kocaman bir haber. Medyaya güven de sarsılıyor. Ben, şunu söylüyorum, şimdi. Türkiye’de Deniz Feneri var, İHH var, diğerlerini sayamıyorum şimdi. Çok sayıda hayır yardımı yapan kurumlar var. Bunlar kanalıyla, ha bir de Kızılay’ımız var. Bunlar kanalıyla bu yardımlar oraya daha güzel ulaştırılır. Çünkü her kurumun o ülkelerde teşkilatları var. Bunlar kanalıyla o hizmetler oraya verilebilir. Bir de Diyanet Vakfı’mız var. Bizim Diyanet Vakfımız da oralara yardım ulaştırıyor. ” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.