Gençlik sahurda buluştu

Gençlik sahurda buluştu

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları'nın organize ettiği sahur programında onlarca genç bir araya geldi.

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları'nın organize ettiği sahur programı gerçekleşti. Kültürpark'taki programa ilgi yoğun olurken, programda Müslüman ülkeler içinde Kur'an okundu ve dua edildi

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları'nın organize ettiği 2. Geleneksel Sahur Buluşması Kültürpark'ta gerçekleşti. Programa Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcıları Salih Akyüz, Mazlum Ar, Emre Köylü, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Şen, Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Turan, Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Saadet Partisi İlçe Gençlik Kolları Üyeleri, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bölge Başkanı Yusuf Güneş, AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, İrşad Vakfı Başkanı Ali Galip Doğan ve çok sayıda genç katıldı. Programda konuşan Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Turan, Müslümanlar'a farz olan orucun, diğer ümmetlerden ayıran hududun sahur olduğuna dikkat çekerek, Hz. Peygamber'in kuvvetli bir sünnetini icra ettiklerini ifade etti.

İSLAMİ DURUŞTAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Teşkilat çalışmaları hakkında da bilgiler veren Turan, “Allah'a şükürler olsun 1 yıl içinde teşkilatımız birçok manevi çalışmalara imza attı. Bizim gayemiz öncelikle insanları hakka çağırmak. İyiliği emredip, kötülükten alıkoymak. Yapmış olduğumuz programlarda bir İslami duruş sergilemek de temel gayemiz. Biz bu organize ettiğimiz programlar ile eğlenmenin de, öğrenmeninde İslami kurallara uygun olarak yapılabileceğini gösteriyoruz. Bugünkü bu sahur programı da bir duruştur. Gençliğimizi zehirleyen dış güçlere karşı bir duruştur. Toplum vahim bir noktada. Genç kardeşlerimiz ahlak ve maneviyattan yoksun bir şekilde hayatlarını devam ettiriyorlar. Onları da bu duruşa çağırmalıyız. Biz eğilmeden, bükülmeden bu duruştan taviz vermeyeceğiz. Toplum günah bataklığı içindeyken biz bazı şeylerden uzaklaşarak bu duruşu sergilemek zorundayız. İnşallah bu duruşu sergileyen kardeşlerimiz ile İslam birliğini inşa edeceğiz” dedi.

YENİ DÜNYAYI BİZLER KURACAĞIZ

Programda gençlere hitab eden Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Salih Akyüz de, yaz kampları, kış programları, sahur ve iftar programları gibi programlar ile gençliğe heyecan katmayı amaçladıklarını ifade etti. Akyüz, “Babalar ölümlerini anladıkları zaman, en kabiyetli evlatlarını alırlar ve aileyi ona emanet ederler. Erbakan hocamızda Rabbine ulaşmadan önce siz kıymetli kardeşlerimizin hepsini karşısına aldı ve 'yeni dünyanın kurulması sizin sırtınıza vecibedir' dedi. Bu yük sizlerin ve bizlerin üzerinde abiler. Bu yükün şuurunda olan kalpler olarak çalışmalarımıza yeni bir heyecan kazandırmak zorundayız” diye konuştu.

İNSANLARIN HİDAYETİNDEN SORUMLUYUZ

Müslümanlar'ın düştüğü bazı yanlış durumlardan kurtarılması gerektiğini ifade eden Akyüz, “Belediye gün içinde sizin başınıza zabıta koymadı 'su içerseniz sizi tutuklarız' demedi. Size kimse ibadetlerinizden dolayı karışmaz. Genel duruma baktığımızda ise, oruçlu iken elinin altındaki birçok imkana saldırmayan Müslüman, Ramazan'dan sonra başka Müslüman kardeşinin malına elini uzatıyor. Ramazan'dan sonra iftira, yalan ve kıybet çukuruna düşüyor. Bunların hidayetinden kim sorumlu? Ramazan'da olduğu gibi Ramazan'dan sonra da Allah'ın ismini yaymaktan siz sorumlusunuz. Şuraya dikkat edelim; insan 3 uzuvdan beslenir. Birincisi midedir gıda ile beslenir, ikincisi kalptir sevgi ile beslenir, 3.'sü beyindir bilgi ile beslenir. Birçok kişi mide, kalp ve beyninden haram ile beslenir hale geldi. Harama devam ederseniz sizin helal yola gitmeniz imkansız hale gelir. İnsanlar haramı sever oldu” ifadelerini kullandı. Merhum Necmettin Erbakan'ın hayatından kesitler ile bazı noktalara dikkat çeken Akyüz, şunları kaydetti: “Erbakan hocamız CHP ile koalisyon kurarak bize bir ders verdi. 'Bakın siz namaz kılmayanlar ile geçinemiyorsunuz, eleştiriyorsunuz ya, bak ben sana ibret olarak CHP ile birlikte İmam Hatip bile açarım' diyerek bize çok önemli bir ders verdi. Erbakan hocamızın yolunan gitmek suretiyle asıl hedefimiz olan yeni bir dünyayı kurmayı hedeflemeliyiz. Erbakan hocamız gençlik teşkilatlarını niçin kurduysa biz o hedef ile çalışmalıyız. Allah'ın izniyle bu ve benzeri programları yapmalıyız, hayatımıza heyecan katmalıyız.”

MISIR İÇİN DUA EDİLDİ

Programda başta Mısır halkı olmaz üzere, Suriye, Irak, Çeçenistan, Afganistan, Arakan, Doğu Türkistan gibi ülkeler içinde dua edildi. Okunan Kur'an-ı Kerim sonrası İrşad Vakfı Başkanı Ali Galip Doğan hoca, dua etti. Program sabah namazının kılınması ile sona erdi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.