Gençlik için çalışıyoruz

Gençlik için çalışıyoruz

AGD geleneksel Ramazan iftarında konuşan AGD Genel Başkan Yardımcısı M.Ali Korkmaz, “Taşımış olduğumuz bir sorumluluk var. 40 milyon gencimizi nasıl eğitebiliriz, nasıl ailesine ve vatanına faydalı hale getirebiliriz derdi ile koşuyoruz” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Geleneksel İftar Programı Köyceğiz Düğün Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Programa Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Öz, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Şen, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Şırnak Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr.Ali Akmaz, AGD Genel Başkan Yardımcısı M.Ali Korkmaz, AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, Ekonomik, Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Şube Başkanı Ahmet Tire, İşadamları, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İftar yemeği sonrası konuşan AGD Genel Başkan Yardımcısı M.Ali Korkmaz, Ramazan ayının bereketinin yanında üzerimize sorumlulukları yüklediğini ifade ederek, “Her birimizin bir sorumluluğu var. Taşımış olduğumuz bu emanete halel gelmemesi için Ramazan ayı boyunca tüm Türkiye’deki şube başkanlarımızı teker teker ziyaret ediyoruz. Biz de bir emanet var ve bu emaneti Rabbimin razı olacağı şekilde 40 milyon gencimizi nasıl eğitebiliriz, nasıl ailesine ve vatanına faydalı hale getirebiliriz derdi ile koşuyoruz” dedi.

HERKESE KAPIMIZ AÇIK

 AGD çalışmalarından bahseden Korkmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Emaneti hakkıyla yürütebilmek için Çanakkale’de 100. yılda 10 binlerce gencimizi sabah namazında namazgahta, güneş doğmadan bir araya getirmenin onurunu yaşıyoruz. Yaklaşık bir ay sonra sahabeler şehri Diyarbakır’da Diyarbakır’ın fethini üniversiteli öğrencilerimizle Ulu Camii’nde ikindi namazı kıldık. Bunu tarihi bir namazgahta taçlandırmamız gerekiyordu, Ayasofya’da 10 binlerce insanla sabah namazı kıldık. Bunun değeri, katkısı ve aziz millete, gençliğe kazandırmış olduğu değerin kıymeti ölçülemez. Bu çalışmalar esnasında söyleyecek sözü olan herkese kapımız açıktır. Çünkü muhatabımız gençliktir.” AGD Bölge Başkanı Rauf Termiyeci de yaptığı konuşmada AGD çalışmalarının her yıl artarak devam ettiğini belirterek, “Hamdolsun evlerde, yurtlarda, okullarda yaptığımız çalışmalarla tüm gençliğe ulaşma yolundaki inancımız artıyor. Bize gönül veren, destek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, Ramazan ayının bir hediye olduğunu ve içerisinde pek çok sırları barındırdığına işaret ederek, “Bizler sevgi ve kardeşliğin teminatı olarak bu mübarek ayda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gençlerimize hizmetin bir bölümünü oluşturan ev ve yurtlarımızda öğrencilere hizmet veriyoruz. Ev ve yurtlarımızı geçtiğimiz yıllara göre yüzde 100 artırdık. İnşaallah önümüzdeki yıllarda bu sayı artarak devam edecektir” dedi.

GENÇLİĞE SAHİP ÇIKIYORUZ

Merkez ve taşra ilçelerde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Parlak, şöyle konuştu: “Okuma grupları, yaz etkinlikleri, yaz kursları, çadır kamplarımız devam ediyor. Okulların kapanmasıyla birlikte geçen sene 3 bin öğrencimize yaz-et hizmeti vermiştik. Bu sene inşallah sayı katlayarak artacak. Bayramdan sonra da gençleri doğa ile buluşturmak için Antalya bölgesindeki çadır kamplarımız devam edecek. Sizlerin de desteği, yardımları ile ilkokuldan üniversiteye, çalışan gençlikten hanım komisyonlarına, merkezden ilçelere, mahallelere ve lokallere varıncaya kadar çalışmalarımız devam ediyor.” Konuşmaların ardından AGD Şube Başkan Yardımcısı Abdurrahman Korkmaz’ın duası ile program sona erdi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.