Gençlik dereceye koşuyor

Gençlik dereceye koşuyor

Gençlik Eğitim Kurumu, yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. Gençlik Ortaokulu TÜBİTAK bölge finaline kaldı. Öğrencilerin yaptığı proje jüri tarafından büyük ilgi gördü

Her yaş grubuna ayrı yarışmalarla yeni fikir ve yetenekleri keşfeden TÜBİTAK’ın, bölge finalinde Özel Gençlik Ortaokulu  da yerini aldı.  Öğrenciler, ön elemeden geçen projelerini, şimdi de Ankara finaline kalmak için hazırlıyor. Fizik alanında yarışacak olan Özel Gençlik Ortaokulu öğrencileri, danışman öğretmenleri ile birlikte toplantılar yapıp içeriği materyallerle zenginleştirmeye çalışıyor.

4-5-005.jpg

ANKARA FİNALİNİ BEKLİYORUZ

Necmettin Erbakan Üniversitesinden uzman Danışmanlar ile istişare halinde olunan TÜBİTAK projeleri hakkında Okulun Fen Bilgisi Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Betül Dinçler, “Temel amacı genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, soru sormaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırma ve araştırmalarını ürüne dönüştürebilmelerine yönlendirmek ve teşvik etmek olan Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında  (Bu Benim Eserim) Öğrencilerimiz kendi ürettikleri fikirleri  geliştirerek projelerini tamamlamışlardır. Bilimsel araştırmaların amacı yaşadığımız doğal dünyayı anlamak ve açıklamaktır. Bir bilimsel araştırma soru sormakla başlar ve soruların cevabını arayarak devam eder. Öğrencilerimizle uzun zamandır TÜBİTAK’a hazırlanıyorduk. Bu beklediğimiz bir başarı oldu. Proje Danışman öğretmenimiz Kadriye Topçu hocamızın danışmanlığında ‘Trambolinin Mekanik enerjisinden Elektrik enerjisi elde etme’ ve Havva Nur Çalış hocamızın danışmanlığında ‘Yenilenebilir enerji kaynakları ile Çalışan gemi yapmak’ konulu iki projemizle bölge finalindeyiz. Çalışmalarımız eğitimde kaliteyi arttırmaya yardımcı olmakla birlikte, günlük hayatta sıkça karşılaştığımız problemlere çözümler sunuyor. Bizim bu uğraşlarımızın temelini, öğrencilere sevdirerek öğretme niyeti oluşturuyor. Umarım iki projemizi Ankara finalinde de sergilemeye hak kazanırız” açıklamasında bulundu.

ANAOKULU’NDA ORMAN HAFTASI ETKİNLİĞİ

Özel Gençlik Anaokulunda “Orman Haftası” etkinlikleri kapsamında eğitici ve öğretici program düzenlendi. Program kapsamında Konya Orman Bölge Müdürlüğünde şube müdürü olarak görevli yüksek orman mühendisi Mehmet Bozgan “Orman Sevgisi”, “Ormanın Önemi ve Faydaları Orman Yangınları” konusunda öğrencilere sunum yaptı. Sunumda, ormanların korunmasının tarihsel gelişiminden günümüzde ormanların önemine kadar geniş kapsamlı bir içerik anlatıldı. Program sonunda Bozgan, önce öğrencilerin ormanlarla ilgili merak ettikleri sorulara yanıt verdi. Ardından öğrencilere hediyelerini dağıttı. Bozgan, hediyelerin içinde bulunan karaçam tohumunun nasıl ekileceğini öğrencilere anlatarak programı bitirdi.

4-3-022.jpg

Okul müdürü Aliye Duman, toplum olarak her geçen gün ormanlara olan ihtiyacın arttığını belirtti. Küçük yaşlarda farkındalık yaratmanın önemine vurgu yapan Duman, Orman İl Müdürlüğüne ve Mehmet Bozgan’a teşekkürlerini sundu.

GENÇLİK ANAOKULU GELENEKLERİ YAŞATIYOR

Özel Gençlik Anaokulu farklı bir etkinliğe daha imza attı. Değerler eğitiminin ne kadar önemli olduğuna her seferinde vurgu yapan Özel Gençlik Anaokulu geleneksel olarak coşkuyla kutlanan üç ayların başlangıcını anaokulunun bahçesinde öğrencilerle kutladı. Anaokulunun fiziki imkanlarını kullanan kurum, öğrencilere farklı bir deneyim yaşattı. Rengarenk ışıklarla ve fenerlele aydınlatılan anaokulunda öğrenciler bahçede bir birlerine getirdikleri şivlilikleri ikram etti.  Programa katılan Hacivat Karagöz gösterisi de programa ayrıca renk kattı. Öğrenciler bu etkinlik sayesinde hem eğlendiler hem de geleneklerimizi yaşattılar. Program okul müdürü Aliye Duman’ın emeği geçen herkese teşekkürleri ile son buldu. Duman, bugün çocukların birçoğunun apartman yaşantıları içerisine sıkıştırıldığını ve eskinin sokak kültüründen uzak yaşadıklarını söyledi. Duman, Gençlik Eğitim Kurumları olarak temel felsefelerinin geçmişine bağlı, kültürünün farkında olan bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti ve bu programla hem kültürümüzün bir parçası olan fener alayı etkinliğini çocuklara yaşatarak öğretmek istediklerini hem de Türk kültürünün önemli bir parçası olan aile büyükleri kavramını çocuklara kazandırmak istediklerini belirtti.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.