Gençlik Dairelerinde Radikal Değişim İsteği

Gençlik Dairelerinde Radikal Değişim İsteği

Geçtiğimiz yıl Hamburg’da gençlik dairesinin gözetimi altında olduğu sırada ailesinin yanında geçirdiği iç kanama sonrası ölen üç yaşındaki Yağmur’la ilgili meclis araştırma komisyonu olayla ilgili kişileri dinlemeye devam ediyor....

Geçtiğimiz yıl Hamburg’da gençlik dairesinin gözetimi altında olduğu sırada ailesinin yanında geçirdiği iç kanama sonrası ölen üç yaşındaki Yağmur’la ilgili meclis araştırma komisyonu olayla ilgili kişileri dinlemeye devam ediyor. Son olarak Yağmur’un bir dönem gözetiminde olduğu Eimsbüttel Genel Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Matthias Stein’i dinleyen komisyon ilginç bilgilere ulaştı. Gençlik dairelerinin mevcut yapısıyla hizmet verecek durumda olmadığını belirten Stein, “Gençlik dairesinin verdiği hizmetlerin iyileştirilmesi için radikal değişime ihtiyaç var” dedi.

Hamburg milletvekili Christoph de Vries (CDU) gençlik dairesi yetkilisinin açıklamalarıyla durumun korkunç resmini çizdiğini söyledi. Daha önce gençlik daireleri ile ilgili Prof. Christian Schrapper tarafından yapılan iyileştirme önerilerinin uygulanmadığını belirten de Vries, Hamburg Sosyal İşleri Bakanı Detlef Scheele’nin bir an önce gençlik dairesi çalışanları ile çalışmaları iyileştirmek için harekete geçmesini istedi.

Yeşiller Çocuk ve Gençlik Konuları Sözcüsü Christiane Blömeke de SPD hükümetinin gençlik dairelerinden gelen alarm sinyallerini artık göz ardı edemeyeceğini belirtti. Bu yıl şubat ayında gençlik dairelerindeki işlerin hafiflemesi adına 65 yeni kadro oluşturulması için öneride bulunduklarını hatırlatan Blömke, “Bu talebimiz ciddi finansman önerimize rağmen reddedildi. Umarım Eimsbüttel Gençlik Dairesi yetkilisinin verdiği bilgiler SPD’yi bu konuyu yeniden düşünmeye sevkeder” dedi.

Bu arada ölümünde suç olduğu iddia edilen Yağmur’un anne ve babasının mahkemesi önümüzdeki hafta başlayacak. Hamburg Bölge Mahkemesi’nde görülecek davada Yağmur’un annesi cinayetten, baba Hüseyin ise yaralama ve ölüme sebebiyet verme suçlarından yargı önüne çıkacak. Hamburg’da son 10 yıl içinde üçü gençlik dairesi gözetimi altında 5 bebek ve çocuk hayatını kaybetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.