Gençliği işgal projesine kurban etmeyeceğiz!

Gençliği işgal projesine kurban etmeyeceğiz!

Yılbaşı kutlamalarının Emperyalist bir işgal projesinin aracı olduğunu söyleyen AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “Biz, her zaman olduğu gibi bu gün de gençliği bataklıktan ve işgal projesinden korumak için buradayız” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) bu yıl aralarında Konya'nın da olduğu birçok ilde Mekke'nin Fethinin 1389. yılını kutladı. Konya Büyükşehir Belediye Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekletirilen fetih programına yoğun katılım oldu. Fethin çoşkuyla kutlandığı gecede, fethin önemi üzerinde duruldu, ilahiler okundu. Mekke'nin Fethinin 1389. yıldönümü programı Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisiyle başladı. Türkiye 1.si Hafız Sanaullah Habib'in ve Türkiye 1.'si Hafız Mustafa Özyılmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Daha sonra spor gösterisi yapıldı. Grup Genç ve Kemal Faruk, ezgileriyle katılımcılara büyük bir heyecan yaşattı. Fetih programına AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç'ın yanı sıra; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Hasan Hüseyin Uyar, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeleri Lütfi Yalman ve Hasan Hüseyin Öz, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, AGD-MGV Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, başkan yardımcıları, ilçe başkanları, çok sayıda STK temsilcisi ve binlerce vatandaş katıldı. Programa katılan AGD'li gençler, “Avrupa değil, İslam Birliği” sloganları attı. Abdurrahman Korkmaz hoca da dua etti.

MÜSLÜMANLARA HER YIL TEKRAR TEKRAR HATIRLATILMALI

Programın selamlama konuşmasını yapan AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “Başta Konya’mız olmak üzere Türkiye’mizin 81 ilinde 600'den fazla ilçe merkezinde batıl sistemlerin yerle bir edilip hak ve adalet nizamının hâkim kılındığı Mekke’nin Fethi nin 639'uncu yıldönümünü kutlama programına hoş geldiniz sefalar getirdiniz” diyerek, konuşmasına başladı. Kâbe'nin yeryüzündeki bütün Müslümanların kıblesi olduğunu hatırlatan Başkan Kılıç, Mekke'nin ise şehirlerin anası konumunda olduğunu dile getirdi. “Biz şehirlerin anası Mekke’nin fethinin önemini ve fetih ruhunun diri kalması için tüm Müslümanlara her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gerektiğine inanıyoruz” diyen Kılıç, “ Genç nesiller mutlaka fetih kavramını anlamalı, fetih ve işgal arasındaki farkı bilmeli, fetih aşkıyla yaşamalıdır. Fetih denilince aklımıza Resul-i Ekrem Efendimiz ve Mekke’nin Fethi gelir. Fetih denilince aklımıza Hz. Ömer (R.A.), Selahaddin Eyyubi ve Kudüs gelir. Fetih denilince aklımıza Sultan Fatih ve İstanbul gelir. Fetih denilince aklımıza Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve Kıbrıs gelir” şeklinde konuştu.

ceylani-kilic-001.jpg

YILBAŞI KUTLAMALARI EMPERYALİST İŞGAL PROJESİDİR!

Anadolu Gençlik Derneği olarak bu programları Türkiye’nin dört bir yanında yaptıklarını, insanların Peygamber efendimizi ve O'nun bizlere bıraktığı İslam ve Fetih ruhunu anlaması için bu programı düzenlediklerini aktaran Kılıç, daha sonra şunları kaydetti: “Mekke, silah olmadan ve kan dökülmeden nasıl fethedilmiş ise Gençlerimizi bu ruh ve anlayışla kuşanması için gayret içerisindeyiz. Ne diyor Yunus Emre; ‘Ben gelmedim kavga için benim işim sevi için dostun evi gönüllerdir gönüller yapmaya geldim.’ Diğer taraftan Hazreti Ömer döneminde İslamlaşmaya başlamış ve Malazgirt Meydan Muharebesi ile İslam yurdu oluşu perçinlenmiş bu coğrafyada Yılbaşı Gecesi adı altında Müslümanlar üzerinde her türlü ifsadın ve tahribatın yapılmasının da emperyalist bir işgal projesi olduğunun farkındayız.”

KONYA'DA 10 BİNLERCE GENCE DOKUNUYORUZ

Hz. Muhammed (S.A.S)' ın “İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır” buyruğundan ilham aldıklarını kaydeden Kılıç, Konya’da 10 binlerce, Türkiye genelinde de yüz binlerce gence ulaşarak her bir gencin ruhuna dokunduklarını da ifade etti. Tüm İslam âlemine ve dünyaya iyinin, doğrunun ve adaletin tohumlarını ekmenin mücadelesini verdiklerini söyleyen Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kaosun, sömürünün, çatışma ve savaşların yaşandığı bu dönemde dünyamızın her zamankinden daha fazla fetih ruhuna ve anlayışına ihtiyacı vardır. Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam’a açılmasıdır. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden hakça bir düzene geçen yolun açılmasıdır. Mevlana Hz. diyor ki; 'Üzülme! Çünkü yaradan umudu en çaresiz anlarda yollar. Unutma; yağmurun en şiddetlisi en kara bulutlardan çıkar.'”

YENİ FETİHLER İÇİN TEK UMUDUMUZ GENÇLERİMİZ

Yeni fetihler için tek umutlarının gençler olduğunu belirten Kılıç, dünyaya yeniden yön verecek gençlerin yetişmesinin yine kendilerinin vesilesi ve azmi ile olacağını vurguladı. “Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup-düzeltin ve Allah’tan korkup sakının umulur ki esirgenirsiniz” (el-Hucurat 49/10) Ayetinin ışığında yardımlaşmayı ve paylaşmayı karakter edinmiş, her türlü sıkıntıya sabreden bir nesil yetiştirmek için takatlerinin sonuna kadar çalışmayı sürdüreceklerinin sözünü veren Kılıç, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı: “Şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklarda, İslâm’ın kutsal değerlerinin hiçe sayıldığı şu saatlerde, Taklit eden, ruhları karartılan ve savrulan insanlar olmak yerine ruhlara bir inşirah olması temennisiyle gençlerimize hem fetih şuuru kazandırmak hem de bataklıktan korumanın derdini taşıyoruz ve bu amaçla buradayız. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri ve miladi yıldönümünü ya da fethin sadece kronolojisini konuşmadan daha çok fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz. Tüm bu duygu ve düşüncelerle hazırlamış olduğumuz insanlığa bir inşirah olması temennisiyle diyorum.”

81597975_1451036225056685_5435520428665733120_o.jpg

BU GECE İŞLENEN GÜNAHLAR AVRUPA MENŞEİLİ!

Programa konuşmacı olarak davet edilen Ramazan Yıldız ise şunları söyledi: “Dinimiz, kitabımız ve peygamberimiz ne diyorsa biz onu yaparız. Biz, o yüzden bugün Mekke'nin Fethi programındayız. Dünyanın dört bir yanında biz bu programı yaparken, çeşitli günahlar işleniyor. Biz, bu program vesilesiyle o günahlardan kendimizi uzak tutuyoruz. Çok şükür. Bu gece işlenen günahlar, Avrupa menşeilidir. Onların çoğu bu gece kendinden geçmiş haldedir. İnsan fıtratına uymayan, yüz kızartıcı bütün günahları da ertesi sabah övünerek anlatırlar. Bizim ülkemizde de şehir meydanlarında, caddelerde bu tarz tasvip edilemeyecek görüntüler olacak. Allah, bizim insanımıza da feraset versin, onları günahlardan korusun. Biz, Avrupa'yı memnun etmek için bir araya gelmiyoruz, toplanmıyoruz. AGD'li gençler toplandığı zaman yaptıkları tek bir şey var. Diyorlar ki, 'Ne yaparsak, Allah bizden razı olur.' İşte mesele budur. Gençlerimiz bizim ümidimizdir. Bu ümmetin ümidi de gençlerdir. Maddi ve manevi yığınla meseleyle karşı karşıyayız. Bunları Allah'ın izniyle bugün olmasa da yarın bu salondaki gençlerimiz çözecek.”

ramazan-yildiz.jpg

PROTOKOL TARAFINDAN SİYER-İ NEBİ ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Programın sonunda Türkiye genelinde yapılan Siyer-i Nebi Yarışmasında Konya'dan dereceye girenlere ödülleri verildi. Konya 1.'sine ödülü Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman tarafından, Konya 2.'sine ödülü Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Hasan Hüseyin Uyar tarafından, Konya 3.'süne ödül AGD-MGV Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz tarafından, Konya 4.'süne ödül Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam tarafından, Konya 5.'sine ödül Konya STK Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil tarafından verilirken; özveri ödülü ise AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç tarafından verildi.

2-1-050.jpg

ÇAĞRI MEREDOV-HÜSEYİN BOSTAN

 

2-2-086.jpg

2-3-060.jpg

2-4-051.jpg

2-5-053.jpg

2-6ceylani-bey-odul.jpg

2-4-052.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum