'Gençlerimiz için tüm imkanlarımızı seferber ettik'

'Gençlerimiz için tüm imkanlarımızı seferber ettik'

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, göreve geldikleri 2014 yılından itibaren Akşehirli gençler için birbirinden değerli ve faydalı projeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, göreve geldikleri 2014 yılından itibaren Akşehirli gençler için birbirinden değerli ve faydalı projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Gençlerin; eğitimden kültüre, spordan sosyal projelere kadar her alanda desteklenmesi için büyük bir gayret gösterdiklerini kaydeden Akkaya, “Akşehir gibi Konya’mızın ve ülkemizin nadide bir ilçesine hizmet etmenin gururunu taşıyoruz. Özellikle ilçemizde yaşayan gençlerimize yönelik hayata geçirdiğimiz projelere büyük önem veriyoruz. Gençlerimizin topluma ve ülkelerine daha faydalı bireyler olarak yetişmesi ve potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirmelerine yardımcı olma hedefiyle tüm imkânlarımızı seferber ettik ve etmeye devam ediyoruz” dedi.

Akşehirli ünlü yazar Tarık Buğra’nın ‘Dönemeçte’ isimli kitabından esinlenilerek Dönemeç Kitap Kafe’yi gençlerin hizmetine sunduklarını kaydeden Başkan Akkaya, Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor projesinin ise Türkiye’ye örnek çalışmalardan olduğunu vurguladı.

Gençlerin zamanlarını etkili ve verimli geçirebilmeleri amacıyla 2021 yılında Genç AKSES (Akşehir Kültür, Sanat, Eğitim ve Spor Merkezi) projesini başlattıklarını vurgulayan Başkan Akkaya, “Bilim Fuarlarına yönelik geziler organize ettik” ifadelerini kullandı.

KİTAP FUARLARI İLE İVME KAZANDIRDIK

Akşehir Belediyesi olarak 6 yıldır düzenledikleri Kitap Fuarları ile Akşehir’in edebiyatla ve kültürle daha çok anılmasını sağladıklarını kaydeden Başkan Akkaya, “Kitap fuarlarımız; kitapseverler, yazarlar, yayıncılar ve sanatçılar için önemli bir buluşma noktası oluşturdu. Her yıl 150 yayınevini, 130 yazarımızı ve 500 bin kitabı gençlerimizle buluşturduk” dedi.

GENÇLERİMİZİN FİKİRLERİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Akşehirli gençlerin ilçe yönetiminde söz sahibi olmalarını, onların istek ve önerilerini önemsediklerini ve bu kapsamda ilçe genelindeki liselerde ‘Teneffüs Buluşmaları’ adı altında programlar düzenlediklerini belirten Başkan Akkaya, “Teneffüs Buluşmalarını öğrencilerimiz çok sevdi. Gençlerimizin fikirleri bizim için çok önemli ve fikirlerini önemsediğimizi görmeleri onları ayrıca mutlu etti. Yine Gençlik Buluşmaları projemiz kapsamında da gençlerimizle bir araya gelerek onların sorunlarına çözüm bulmaya gayret ediyor, değerlerimize, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmaları, bilinçli ve sorumluluk sahibi gençler olabilmeleri için önerilerde bulunuyor ve genç beyinlerin fikir ve düşüncelerinden yararlanmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.