Gençlerden Dicle Nehri Kenarında Kitap Okuma Keyfi

Gençlerden Dicle Nehri Kenarında Kitap Okuma Keyfi

Şırnak’ın Cizre ilçesi Gençlik Merkezi tarafından ‘Okumak hayattır’ kampanyası ile devam eden kitap okuma etkinliği bu ay Dicle Nehri kenarında açık hava da yapıldı. Kitap okuma etkinliğine katılan Cizreli gençler, Dicle Nehri kenarında...

Şırnak’ın Cizre ilçesi Gençlik Merkezi tarafından ‘Okumak hayattır’ kampanyası ile devam eden kitap okuma etkinliği bu ay Dicle Nehri kenarında açık hava da yapıldı. Kitap okuma etkinliğine katılan Cizreli gençler, Dicle Nehri kenarında açık hava da kitap okumanın keyfini yaşadı.

    Cizre Gençlik Merkezi, vatandaşları ve gençleri bilinçlendirmek amacıyla devam eden kitap okuma kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşın dikkatini daha çok çekmek için kampanya bu kez tarihi İçkale’de ve Dicle Nehri kenarında açık hava da yapıldı. Cizre Gençlik Merkezi tarafından ‘Okumak Hayattır’ sloganıyla başlatılan kitap okuma etkinliği Cizreli gençler tarafından yoğun ilgi gördü. Tarihi İçkale'de dolaşan herkesi davet eden Gençlik Merkezi görevlileri, çocuk, genç, yaşlı, erkek, kadın ve öğrenci demeden herkesi kitap okumaya davet etti.

    Cizre Gençlik Merkezi Müdürü Metin Demez, "Bu kitap okuma projemiz geçen yılda başladı. Bir yıldır devam eden bir projemizdir. Bu proje ile her ay bir defa da olsa gençlerimizle, öğrencilerimizle beraber merkezimizde toplanıp bir saat boyunca kitap okuyoruz. Buradaki amacımız gençlerimizi olumsuz durumlardan bir nebze olsun kurtarmaktır. Onların kitap okuma alışkanlıklarını pekiştirmek. Kitap okuma alışkanlıklarını kazandırmak amacıyla biz bu yola çıktık. Projeye gençlerden de her ay sayılarında artış yaşanmaktadır. Bizde bundan mutluluk duyuyoruz. Bu etkinliğimiz yine her ay bir kere de olsa toplanarak devam edecek. Biz her ay burada toplanıp kitap okumaya devam edeceğiz." diye konuştu.

    Kitap okuma programına katılan Betül Menekşe isimli kız öğrenci de, "Kitap okuma programına katılmak çok güzel bir şeydir. Hep birlikte oluyorsun. Çok güzel bir yerde. Ondan sonra herkes bir arada. Güzel bir etkinliktir. Kitap okumak böyle Dicle Nehri kenarında açık hava da daha güzel geçiyor ve daha verimli oluyor. Bu proje devam ederse tekrar gelip katılmak isterim." dedi.

    Öte yandan, kitap okuma programına katılan bir grup minik çocuklarda kitap okumanın güzel olduğunu ve böyle hep bu tür etkinliklere katılacaklarını söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.