Genç Tasarımcılar Bu Yıl 'Manipülasyon' Yapacak

Genç Tasarımcılar Bu Yıl 'Manipülasyon' Yapacak

Moda tasarımı dünyasına yeni katılacak gençlerle hazır giyim ve konfeksiyon sektörü arasında köprü görevini üstlenen Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Moda Tasarım Yarışması’nda bu yıl ana tema "Manipülasyon" olarak belirlendi.

Moda tasarımı dünyasına yeni katılacak gençlerle hazır giyim ve konfeksiyon sektörü arasında köprü görevini üstlenen Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Moda Tasarım Yarışması’nda bu yıl ana tema "Manipülasyon" olarak belirlendi. 9. EİB Moda Tasarım Yarışması’na başvurular, 2 Aralık 2013 tarihine kadar yapılabilecek. Ege Hazı Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, yarışmanın yetenekli gençleri moda endüstrisine kazandırmak amacıyla 2003 yılından bu yana düzenlendiğini belirterek, sektörün 10 yıllık süreçte ciddi bir değişim ve gelişim gösterdiğini, tasarıma ve tasarımcıya kucak açtığını söyledi.

Birliğin ortalama ihraç fiyatlarında Türkiye şampiyonu olduğunu vurgulayan Kızılgüneşler, “Egeli hazır giyim ihracatçıları, 25 dolara ulaşan ortalama ihraç fiyatıyla hazır giyim ihracatında Türkiye şampiyonu olurken tüm sektörler arasında, mücevherat sektöründen sonra en fazla katma değerli ürün ihracatında ikinci sırada yer alıyor. Bu rakamlar, Egeli ihracatçıların modaya, tasarıma, koleksiyona, insan gücüne yaptığı yatırımların sonucunda oluyor. EİB Moda Tasarım Yarışması, bu yatırımların en değerli halkalarının başında geliyor.” dedi.

BU YILIN ANA TEMASI MANİPÜLASYON

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün, moda dünyasının ve genç tasarımcıların iple çektiği yarışmanın bu yılki ana temasını “Manipülasyon” olarak belirlediklerini anlatan EİB Moda Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Burak Sertbaş ise bu konsepte uygun ve sektöre yenilik katacak tasarım anlayışıyla oluşturulacak eserleri heyecanla beklediklerini kaydetti. Yarışmanın sektörde bir marka haline geldiğine dikkat çeken Sertbaş, şöyle konuştu: “Moda, kendimizi kendimize ve dış dünyaya aktarma, bir başka deyişle kendimizi ifade biçimimiz. Yüzyıllardır farklılığın, prestijin ve dünyayla entegrasyonun en önemli yaşam sistemleri arasında yer alan moda endüstrisi, her yıl moda tasarımcıları aracılığıyla kendini farklı biçimlerde ifade edebilmenin yeni kodlarını belirliyor ve dünyayla paylaşıyor. Moda tasarımcılarının elinde biçimlenen markalar, stiller ve ürünler, hayranlık uyandıran başarı öyküleriyle birlikte dünyanın bir ucundan diğerine farklı kültürler ve yaşam biçimlerindeki kitlelerin ortak noktası olmaya devam ediyor.”

BAŞARILI TASARIMCILA PARA VE YURDIŞINDA EĞİTİMİ ÖDÜLÜ

EİB Moda Tasarım Yarışması'na gençlerin başvurusu her yıl artıyor. Geçen yıl 400 gencin başvurduğu yarışmaya, bu yıl 500’ün üzerinde katılım bekleniyor. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye, "www.eib.modatasarimyarismasi.org" internet sitesinden ulaşmak mümkün. Yarışmasının birincisi 10 bin, ikincisi 6 bin, üçüncüsü 4 bin lira alacak. Ayrıca dereceye giren tasarımcılar, Ekonomi Bakanlığı’nın 2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ ile Uygulama Usul ve Esasları çerçevesinde, EİB'nin sunacağı projenin onaylanması halinde yurtdışında moda tasarım eğitimi hakkı kazanabilecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.