"Genç Karatay" projesi farkındalık oluşturdu

"Genç Karatay" projesi farkındalık oluşturdu

Karatay Fen Lises,kuruculuğunu KAİHL ile K BİST Gazi Mustafa Kemal MTAL’nin üstlendiği Genç Karatay projesinde öğrencilerin yaşadığı/okullarının bulunduğu ilçeye yönelik farkındalık çalışması başlattı.

Karatay Fen Lises,kuruculuğunu KAİHL ile K BİST Gazi Mustafa Kemal MTAL’nin üstlendiği Genç Karatay projesinde öğrencilerin yaşadığı/okullarının bulunduğu ilçeye yönelik farkındalık çalışması başlattı. Gerçekleştirilen proje hakkında bilgi veren Karatay Fen Lisesi İngilezce Öğretmeni Emel Yavuz, “Karatay Fen Lisesi olarak ortağı olduğumuz,kuruculuğunu KAİHL ile K BİST Gazi Mustafa Kemal MTAL’nin üstlendiği ve Karatay ilçemizden 10 öğretmen ve 71 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Genç Karatay projesinde öğrencilerin yaşadığı/okullarının bulunduğu ilçeye yönelik farkındalık kazanması; güzelliklerini, imkanlarını tanıması, sorunları üzerine düşünmesi ve tüm bunları yaparken de kendi becerilerini geliştirmesi amaçlanmıştır. Projede öğrencilerin yaşadıkları yere karşı aidiyet duygusu güçlü, imkanları tanıyıp faydalanabilen, düşünen, sorunun değil, çözümün bir parçası haline gelmeye gayret eden özgüveni yüksek gençler olmaları hedeflenmiştir.Ayrıca işbirliği, çözüm odaklı düşünme, yaratıcılık becerileri, iletişim kurma becerilerinin de desteklenmesi amaçlanmış,öğrencilere web2.0 araçları da öğretilmiştir.

Proje Şubat ayının ikinci haftası başlayıp Nisan ayının 3.haftası sona ermiştir.Şubat ayında tanışma ve oryantasyon etkinlikleri ile başlayan projede demokratik katılımla Karatay’daki gençlere yönelik imkanların (gençlik merkezi, spor merkezi, kurslar…vb) araştırılıp tanıtıcı sunumlar hazırlanması, Karatay’ın tarihi üzerine farkındalık kazandırmak amaçlı araştırmalar ve geziler, sunumlar yapılması, Karatay’la ilgili sorunların öğrencilerin lider olduğu bir çalıştayda belirlenmesi ve çözüm önerileri üretmeye teşvik edilmeleri gibi çeşitli faaliyetler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca her ay birer eğitim webinarı yapılan projede,yine her ay web2.0 araçları ile hazırlanan öğrencilerin dikkatlerini çekici(yarışma, anket.vb) etkinlikler yapılmıştır. Emeği geçen tüm gençlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz” diye konuştu

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.