Genç işsizler ordusu büyüyor

Genç işsizler ordusu büyüyor

Gençlerin işsizlik rakamları her sene artmaya devam ediyor.

Üniversite mezunu olup iş bulamayan gençler, bulabildikleri her yere başvururken Genç İşsizler Platformu, Aralık 2020 İşsizlik ve İstihdam Raporu’nu yayınladı. Raporda yaklaşık 24 milyon gencin yarısından fazlasının işsiz olması dikkat çekti.

 Genç İşsizler Platformu tarafından yayınlanan İşsizlik ve İstihdam Aralık 2020 Raporu’nda gençlerin işsizlik rakamlarının geçen yıllara göre artması dikkat çekti. Raporda, yaklaşık olarak 24 milyon gencin yalnızca yüzde 45,1’inin bir işte çalıştığı belirtildi. Yüzde 54,9 oranında gençlerde işsizlik olduğunun altı çizilen raporda, genç işsiz sayısının 2 milyon 429 bin olması gençlerin durumunu gün yüzüne çıkardı. Raporda, “Yaklaşık 10 milyon genç, en az bir gencin daha ekonomik sorumluluğunu taşıyor” ifadesi yer aldı.

ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞSİZ ORANI DAHA FAZLA

Rapora göre 961 bin üniversite mezunu, işsiz. Buna ek olarak iş bulma ümidini kaybetme, eğitime devam etme gibi nedenlerle de 1 milyon 277 bin mezun iş gücünde yer almıyor. Raporda diğer mezunlara göre yüzde 20,5 işsizlik oranı ile üniversite mezunu olup işsiz olan genç sayısının daha fazla orana sahip olduğunun altı çizilirken, “Mevcut genç nüfusun yüzde 35,2’sinin üniversite mezunu olduğu bunun sebebi olarak da yurt genelinde açılan üniversitelerle mezun sayısı artmış ancak yeteri kadar iş alanı açılmadığı için önce üniversite mezunu işsizlik artmıştır” ifadesi dikkat çekti.

İSTİHDAM ORANI DÜŞÜYOR

Raporda gençlerin işsizlik oranlarının yanı sıra gençlerin istihdam oranlarına da yer verildi. Geçen yıla göre istihdam oranının yüzde 2,3’lük düşüş ile yüzde 45,1 oranına gerilediği belirtildi. Yaklaşık olarak 24 milyon gencin 10 milyon 902’sinin istihdam edildiğini gösteren rapor, gençlerin istihdam edilme oranlarını da gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.