Genç Girişimci, Dünya Şirketlerine Irak’ta Yatırım Yollarını Öğretecek

Genç Girişimci, Dünya Şirketlerine Irak’ta Yatırım Yollarını Öğretecek

Genç girişimci Bora Can Yıldız, ’MEED Middle East Iraq Infrastructure Conference’ta dünyanın önde gelen şirketlerin yöneticilerine seslenecek.

Genç girişimci Bora Can Yıldız, ’MEED Middle East Iraq Infrastructure Conference’ta dünyanın önde gelen şirketlerin yöneticilerine seslenecek. Irak’ta yatırım yöntemlerini anlatacak.

Yıldız’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu EİD İnşaat, Ortadoğu’da 200 milyon doları aşan projeleri yürütüyor.


Arap ülkelerinde yer almak için sermayenin yeterli olmadığına işaret eden Yıldız, “Burada etkin olma gayretine giren global şirketler, bölgenin ve Irak’ın yapısını anlamaya odaklanıyor. 5 senedir Ortadoğu, Irak ve Basra körfezinde başarılı faaliyetlerde bulunduk. Şu aşamada bu tecrübelerimizi şirket CEO'larına ve bürokratlara anlatacağız." dedi.

Ortadoğu’da 700 eleman istihdam eden EİD İnşaat’ın uluslararası arenada büyük saygınlığı olduğunu Yıldız, "Uluslararası şirketlere Ortadoğu’da iş yapma dinamiklerini anlatacağız. Ortadoğu ve Irak'taki uluslararası tecrübelerimizi yine uluslararası şirketler ve yatırımcılarla paylaşacağız.15-17 Eylül tarihleri arasında yapılacak konferansta ana konuşmacı olarak bölgesel dinamikleri, zorlukları, ve kurumsal deneyimlerini anlatacağız. Irak şu anda bir trilyon dolardan fazla alt yapı yatırımı yapıyor, limanlar, otoyollar, boru hatları, ve petrol ve gaz alt yapısı... Günlük 2 milyon varil olan petrol üretimi, 2020 yılında 8 milyon varile, 2030 yılında 12 milyon varile çıkacak, ancak bu kapasiteye ulaşabilmek için 1 trilyon dolarlık alt yapı yatırımı gerekiyor.” ifadelerini kullandı.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.