GEMM-DER’den nitelikli çalışmalar

GEMM-DER’den nitelikli çalışmalar

Enderun Liseleri ile Gençlik İlköğretim ve Ortaokulu kurulduğu günden bu yana 20 bine yakın mezun verdi.

RÖPORTAJ SAİT ÇELİK

Enderun Liseleri ile Gençlik İlköğretim ve Ortaokulu kurulduğu günden bu yana 20 bine yakın mezun verdi. Enderun Liseleri, Gençlik İlköğretim ve Ortaokulu Mezunları Ve Mensupları Derneği (GEMM-DER) Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sayın, derneğin kuruluşu serüvenini ve mezunlara yönelik yapılan çalışmaları Merhaba gazetesine anlattı

**Öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1984 Konya doğumluyum. Hafızlık eğitimimin ardından Ortaokul ve Liseyi Gençlik Eğitim Kurumlarında tamamladım. 2002 senesinde Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümüne girdim. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerimi 2014 yılında nihayete erdirdim. 2015 yılında, önce Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisat Bölümüne, ardından da kurucu bölüm başkanı olarak Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümüne öğretim üyesi olarak atandım. 2017 yılında geçiş yaptığım Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde 2019’da doçent unvanı aldım. Eğitim dili yüzde yüz İngilizce olan bölümde akademik çalışmalarıma devam ediyorum. Çok sayıda yayınlanmış kitap, makale vb. eserim bulunmakta. Bugüne kadar çeşitli sivil toplum kuruluşları bünyesinde görev aldım. 2023 yılında akademik bir dernek olarak Konya Eğitim-Birsen Şubesi Başkanı Dr. Halil İbrahim Çelik hocamızla İlim Hikmet Derneğini kurduk. 2023 yılı Şubat ayında ise Gençlik ve Enderun Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (Gemm-Der) başkanlığını üstlendim ve yeni yönetim kurulumuzla çalışmalarımıza hız verdik. Bugün ayrıca Gençlik Eğitim Kurumlarında akademik danışman ve İstişare Heyeti Üyesi olarak görev yapmaktayım.

whatsapp-image-2023-09-20-at-10-17-11.jpeg

MEZUNLAR ARASI GÖRÜŞMELERİ SÜRDÜRMEK İSTEDİK

**Derneğin kuruluş serüveninden bahseder misiniz?

Gemm-Der rahmetli başkanımız ve hafızlıktan kadim dostum Avukat Mehmet Ali Özbuğday Beyefendi’nin zamanında gerçek kuruluşunu tamamladı. Değerli Başkanımız geleneksel mezunlar buluşmasını yönetimiyle gerçekleştirdi ve çok sayıda faydalı faaliyete imza attı. Vefatı sonrasında görevi Gençlik İlkokulu idareci ve öğretmenlerimizden İsa Karamanoğlu hocamız devraldı ve faaliyetlerini sürdürdü. Yoğun kurum görevi dolayısıyla bendeniz devraldım ve hayırlı hizmetlerde bulunmaya başladım.

whatsapp-image-2023-09-20-at-10-16-33-1.jpeg

GEM DER OLARAK ÜYELERİMİZE HER ALANDA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

**Derneğin genel olarak amacı ve vizyonu hakkında bilgi verir misiniz?

Gençlik ve Enderun Mezunları ve Mensupları Derneği, misyon olarak Dernek üyelerinin sosyal, kültürel, bilimsel, mesleki ve sportif yaşantılarına katkıda bulunmak; üyeler arasında sevgi bağlarını, beraberliği ve dayanışmayı güçlendirmek; Gençlik ve Enderun okullarında öğrencilik, öğretmenlik, yöneticilik yapmış veya yapmakta olan, okullarda çalışmış veya çalışmakta olan kişilerin sorunlarıyla ilgilenmek, işbirliği ve yardımlaşma olanakları sağlamak amacı ile kurulmuştur. Kendisine misyon olarak; Faaliyetlerin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için araştırmalar yapmak, Kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek, Üyeleri arasında beşeri münasebetlerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi için yemekli toplantılar, konser, balo, tiyatro, sergi, spor, gezi ve eğlenceli etkinlikler vb. düzenlemek veya üyelerinin bu tür etkinliklerden yararlanmalarını sağlamak amacını benimsemiştir.

whatsapp-image-2023-09-20-at-10-16-33-3.jpeg

İŞ SAĞLIK SPOR VE KÜLTÜREL ALANDA FALİYETLER GÖSTERMEK İSTİYORUZ

**Ne gibi çalışmalar planlıyorsunuz?

Yeni oluşturduğumuz ve birbirinden kıymetli yönetim ve icra heyeti üyelerimizle yeni dönemde bir takım faaliyetlerin icrasını planlamaktayız. Bunları kısaca şöyle ifade edebiliriz. Yaz döneminde geleneksel mezun buluşmalarının devam ettirilmesi. Meslek örgütlenmeleri ve networklerinin sağlanması. Mesleki eğitim ve kariyer buluşmalarının gerçekleştirilmesi. Dernek bünyesinde online kariyer programı ve ağının teşkil edilmesi. Mezun kampları ve şehir buluşmalarının gerçekleştirilmesi. Gençlik ve Enderun İş İnsanları Platformu’nun (GEİP) Kurulması. Kariyer Danışmanlığı Hizmetinin Sağlanması. Hukuki Danışmanlık Hizmetinin Sağlanması. Ticari Danışmanlık Hizmetinin Sağlanması. Akademik Danışmanlık Hizmetinin Sağlanması.

TÜM ÜYELERİMİZE EN İYİ ŞEKLİDE KATKI SAĞLAK İSTİYORUZ

**Dernek olarak gerçekleştirdiğiniz çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz?

Yeni devraldığımız Gemm-Der bünyesinde Pandemi ve sonrasında ara verilen geleneksel yaz mezunlar buluşmasını yoğun bir katılımla gerçekleştirmek ilk işimiz oldu. 26 Ağustos’ta gerçekleştirdiğimiz buluşmada, yıllarca aynı sıralarda mesai harcamış öğrenci ve öğretmenlerimizi bir araya getirmenin sevincini yaşadık. Yeni tanışıklıklar ve iş birliklerinin oluşumuna katkı sağlamış olduk. En somut ve önemli adımımız, bir süre sonra Enderun İş İnsanları Vakfına dönüştürmeyi hedeflediğimiz Enderun İş İnsanları Online Platformu oldu. Platform aracılığıyla iş dünyasında firma sahibi veya çalışan olarak çeşitli kademelerde faaliyet yürüten mezunlarımızın aralarında yeni ticari ve iş birliksel sinerjiler kurma hedefi koyduk. Ülkemizdeki Musiad örneğinde olduğu gibi, üyeleri arasında finansal ve ticari birliktelikler inşa etmek ve yeni ortaklıkların kurulmasına vesile olma niyetinde yola çıkmış olduk.

**Son olarak neler eklemek istersiniz?

Ülkemiz ve Konyamızı güzide eğitim kurumlarından olan Gençlik Eğitim Kurumlarının ana okulundan lise kademesine kadar icra ettiği eğitim hizmetiyle bugüne kadar sayıları 20 bine yakın mezun vermiş durumda. Çok çeşitli ve kıymetli meslekler icra ettiğini tespit ettiğimiz mezunlarımızın Gemm-Der bünyesinde ‘Enderun Ruhu’ çerçevesinde oluşturacağı sinerji, mezunların ve kendini kurumlara mensup olarak gören insanların hayatlarına çok derinden dokunacağını ümit ediyorum. Ülkemizin içinden geçtiği zor günlerde Osmanlı’ya çok önemli katkılar sunan Enderun Ruhunun ülkemiz insanlarının geleceğine hayırlı hizmetler sunacağını düşünüyorum. Dernekle birlikte hayalini kurduğumuz vakıf çalışmalarıyla birlikte vatanımıza, dinimize ve ülkemiz evlatlarına çok hayırlı hizmetler sunacak ve kalifiye ve vatan duygularıyla yüklü insanlar yetiştirecek eğitim çalışmalarının yapılacağı günlerin yakında olduğunu ifade etmek istiyorum. Mezunları ve mensupları arasında yer alan Merhaba Gazetemizin değerli yönetimi ve çalışanlarına da bize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür eder; bilhassa yönetim kurulu üyelerimizden olan Halid Şen beyefendinin çalışmalarında başarılar dileriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.