Gelecek Partisi yerel  seçim startını verdi

Gelecek Partisi yerel seçim startını verdi

Konya ile ilgili sorunların çok olduğunu ve bunların sümen altı edildiğini söyleyen Gelecek Partisi İl Başkanı Ahmet Arslan, “Bizler tüm sorun ve yatırımların takipçisi olacağız. Yerel seçim çalışmalarına da şimdiden başladık. Milletimiz bize güvensin”

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, il teşkilatı binasında basın toplantısı düzenleyerek, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Arslan'a, il yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Arslan, İsrail'in Filistin'e olan zülmüne tepki vererek, zalim İsrail'in bu saldırıları acil sonlandırması çağrısında bulundu.

TÜM SORUN VE YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİYİZ

“12 Aralık 2019 yılında Konyalı hemşerimiz, hocamız seçilmiş son başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve onun çok kıymetli arkadaşları tarafından kurulan partimiz bugün 4 yaşında” diyen Başkan Arslan, “Bizler eski il başkanımız Hasan Ekici bey ile birlikte partimizin kuruluşundan hemen sonra İl Başkan Vekili sıfatıyla Konya için önemli çalışmalara imza attık. Konya'nın ve hemşerilerimizin yaşamış olduğu sıkıntıların takipçisi olup gündeme getirdik. Bizler yeni bir aşk ve heyecan ile yeni bir oluşuma giderek partimizi Konya'da daha güçlü bir hale getirmek için kollarımızı sıvadık. Genel merkezimizin kongre sürecini başlatmasıyla birlikte ilk olarak kongrelerimizi gerçekleştirip siyasi çalışmalarımıza hız vereceğiz. Önümüzde Konya ile ilgili sorunlar yığını ve 'Sümen Altı' edilmiş, takibi yapılmayan yatırım programları var. Buradan Konyalı hemşerilerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bizler tüm sorun ve yatırımların takipçisi olacağız. Ancak, gelin hep birlikte Gelecek Partimizin çatısı altında bu çalışmaları birlikte yürütelim. Konya'mızı daha yaşanabilir bir şehir haline getirelim” şeklinde konuştu.

3-5.jpg

SEÇMENE KÜSECEK DEĞİLİZ, MESAJI ALDIK

Önemli bir seçim sürecinin geride bırakıldığını dile getiren Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, partilerinin ilk seçimine girdiğini kaydetti. Konya'dan 1, Türkiye genelinde ise 10 milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partilerini temsilen halkın sorunlarını meclis gündemine taşıyacağını aktaran Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Seçim sonuçları biz muhalefet partilerini memnun etmemiş olabilir. Ancak bu sonuçlara bakarak bizler seçmene küsecek değiliz. Seçmenin mesajını alarak önümüzdeki ilk seçim olan; 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimlerine hazırlanıyoruz. Yerel seçim çalışmalarına şimdiden başladık. Teşkilat mensuplarımız sahada sıkmadık el, kapısını çalmadık hane bırakmayacak. Yapacağımız bu saha çalışmalarının neticesinde yerel seçimlerde Konya'da nasıl bir yol haritası izleyeceğimizin bir altyapısı oluşmuş olacak. Milletimiz bizlere güvensin. Onların vermiş olduğu mesaj bizim için önemlidir. Bunun için canla başla çalışmalarımızı yürüteceğiz. Genel Başkanımızın Konyalı olması hasebiyle genel merkezimizde Konya'mız gerektiği gibi güçlü bir şekilde temsil edilmektedir. Seçimlerin hemen ardından genel başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, partimizin kurucularından olan hemşerimiz Ömer Ünal'ı teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görevlendirmiştir. Konya'mız Gelecek Partimiz için değerlidir.”

DAHA İYİ OLABİLİRDİK

Başkan Arslan, konuşmasının ardından gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Arslan, “14 Mayıs seçimlerinde Konya'da Gelecek Partisi'nin Millet İttifakı'nın oy oranına katkısı ne oldu” sorusuna da cevap verdi. Arslan, şu cümleleri kullandı: “Seçmenimizin hepsini CHP'ye oy verme konusunda ikna edemedik. CHP'nin bir önceki seçimde aldığı oy 110 bin civarındaydı, şimdi 200 bin civarında. Etik olarak kimsenin arkasından konuşmayı doğru bulmam. CHP'liler ellerinden geleni yaptılar. Bizimle iyi bir birliktelik içinde oldular. Bizim teşkilatlarımız da elinden geleni yaptı. Karşılıklı bir dayanışma içinde seçim süreci götürüldü. Daha iyi olabilirdik. Maalesef karşımızdaki güç, büyük bir güçtü. Bir televizyon kanalına çıkınca aynı anda 37 kanalın vermek zorunda kaldığı, verdiği bir güçle karşı karşıya kalmıştık.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.