Gelecek için büyük tehlike!

Gelecek için büyük tehlike!

7 yaşındaki bir çocuğun uyuşturucu kullandığı, uyuşturucunun peynir ekmek gibi rahatlıkla satıldığı ve kolay temin edilebildiği şu zamanlarda, gençler; büyük tehlike altında yaşıyor

Nice umutları yıkıyor. Aileleri, perişan ediyor. Toplumun değerlerini, bir bir yıkıyor. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı, büyük tehlike saçıyor. Bataklık gün geçtikçe derinleşiyor. Özellikle gençler, bu bataklığın esiri oluyor. Bir kereden bir şey olmaz deyip, kara tezgâha düşenler; kuytu bir köşede sessizce ölmeyi bekliyor. Mekan ve zaman ayırt etmeksizin tutan uyuşturucu krizleri, yürekleri dağlıyor. Yaşanan travmalar, aile içi şiddetli geçimsizlikler, iletişim problemleri, ekonomik yetersizlikler; bağımlılığı tetikliyor.

ÖLÜMLER EN ÇOK TÜRKİYE'DE

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından açıklanan bir rapor, tehlikenin büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Rapor ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Uyuşturucu İle Mücadale ve Eğitim Derneği Başkanı Leyla Yağanoğlu, uyuşturucu ile mücadelede geç kalındığını söyledi. BM Uyuşturucu ve Suç ile Mücadele Dairesi’nin uyuşturucu raporuna göre Türkiye'nin sentetik uyuşturucu sebebi ile ölümlerin en çok yaşandığı ülke olduğunu aktaran Yağanoğlu, “Ayrıca uyuşturucu maddenin etkisi ile gerçekleştirilen suç olaylarında da artışlar yaşandı. Esrar ise en yaygın uyuşturucu olarak kayıtlara geçti” dedi.

SİMİT VE TOSTUN İÇİNDE UYUŞTURUCU

Farklı sebeplerle uyuşturucuya başlayan gençlerin, kendilerine uzanacak bir yardım eli aradığını belirten Yağanoğlu, şunları kaydetti: “Madde kullanımının 7 yaşına kadar düşmesi ve maddelere ulaşımın günden güne kolaylaşması, çaresizliği artırıyor. Merdiven altı madde üreticileri ise elini kolunu sallayarak, ortada cirit atıyor. AMATEM'ler de boş yatak bulunmuyor. Simidin, tostun içinde gençlere uyuşturucu veriliyor. Mağduriyet yaşayan aileler başta olmak üzere hepimiz beyaz esaretin kökünün kurutulmasını istiyoruz.”

ŞİFRE İLE MADDENİN DOZAJINI AYARLIYORLAR

Yağanoğlu, kahve ortamlarında uyuşturucu kullanmanın, artık alışılan bir durum haline geldiğini dile getirdi. Gençlerin kendi aralarında konuştuğu şifreli cümleler ile uyuşturucuya kolay kavuşur olduğunu yineledi. Yağanoğlu, “Şifre ile kahve isteyen gençlere, tepsiyle zehir sunuldu. Orta şekerli kahveler, orta dozlu; şekerli kahveler ise daha ağır madde isteyen gençlerin diline yapıştı. Arkadaşları ile keyifli vakit geçirmek için nargileyiciye giden gençlere bile nargilenin içinde uyuşturucu verildi. Yazık” açıklamalarında bulundu. 

KOT PANTOLON İLE UYUŞTURUCU TEMİNİ

Teknolojinin gelişmesinin olumlu ve olumsuz yönlerinden bahseden Başkan Yağanoğlu, internetin kişinin niyeti ve kullanımına göre faydalı veya zararlı olduğunu kaydetti. “Siz hiç internet üzerinden uyuşturucu siparişi veren gençler gördünüz mü? Veya böyle bir şey duydunuz mu?” diyen Yağanoğyu, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Maalesef var.  Gençler, ailelerine kot pantolon siparişi verdiklerini söylüyorlar. Pantolonun içinde fırsat bekleyenler tarafından gençlere uyuşturucu gönderiliyor. Aileler de bilinçsiz olduğu için tehlikenin farkında olamıyorlar.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum