Geleceğin sanatçılarından müzik dolu bir gece

Geleceğin sanatçılarından müzik dolu bir gece

Yankı Müzik Grubu ile Meram Belediyesi'nin oraklaşa düzenlemiş olduğu müzik programı Meram Konevi Kültür Merkezi'nde geçtiğimiz akşam öğrenci ve velilerin katılımı ile gerçekleştirildi

Yankı Müzik Grubu ile Meram Belediyesi'nin oraklaşa düzenlemiş olduğu müzik programı Meram Konevi Kültür Merkezi'nde geçtiğimiz akşam öğrenci ve velilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan sanat yönetmeni Mustafa Onarıcı, gençlerin müziğe duyarlı olduklarını söyleyerek, "Bizim önceki senelerdeki programlarımız 1 Nisan şakası oluyordu. Bu sene biraz geç kaldı. Ama yinede bizleri yalnız bırakmadığınız, çocuklarınızın yanında olduğunuz için hepinizi tebrik eder, aynı zamanda teşekkür ederim. Bu çocuklar geleceğin sanatçısı olacaklar. 4 yaşından itibaren okuma yazma bilmeyen çocuklarımıza renkler yolu ile müzik sevgisini ve bir müzik aletini çalmasını öğretiyoruz. Orkestra şeklinde çalışan arkadaşlarımız sizleri eskilere götürecekler, sizlerde tempo tutarak onlara eşlik edebilirseniz onları çok sevindirirsiniz, özelliklede küçük yaştaki çocuklarımızın şarkılarında eşlik ederseniz onlara bu işi gerçekten sevdirirsiniz. Burada arkadaşlarımız sizlere büyüklerinin bile çalmakta zorlandığı parçaları sizlere sunacaklar" dedi.

Engellilerin de müzik eğitiminde olması gerektiğine dikkat çeken Onarıcı, "Uygulamalı eğitim, bilimsel derslere göre daha zordur. Bu da kulağın duymuş olduğu ritmi, eline alıştırabilmesinden kaynaklanıyor. Engelli ve otistik arkadaşlarımıza da müzik derslerinin verilmesi gerekmektedir. Büyüklerimizin bu tarzdaki eğitimlere gereken önemi vermeleri gerekmektedir. Bu çocuklar geleceğin sanatçıları olmaya aday öğrenciler. Bizim şu andaki amacımız da TRT çocuk ile yarışmaktır" diyerek konuşmasın bitirdi. 

MUSTAFA ÖZÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.