Geleceğin Müzisyenleri Yetişiyor

Geleceğin Müzisyenleri Yetişiyor

Kültürel ve sanatsal çalışmaları üst seviyelere taşıma kararlılığında olan Mamak Belediyesi, enstrüman, tiyatro ve halk oyunları kursları gibi eğitim çalışmalarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.He...

Kültürel ve sanatsal çalışmaları üst seviyelere taşıma kararlılığında olan Mamak Belediyesi, enstrüman, tiyatro ve halk oyunları kursları gibi eğitim çalışmalarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Her yaştan vatandaşın beceri ve yeteneklerini geliştirmeleri, boş zamanlarını faydalı bir biçimde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla, Mamak Belediyesi’nin ücretsiz olarak açtığı çok sayıdaki kurstan biri olan gitar kursu yoğun katılımla gerçekleşiyor. Kurslar sayesinde gençlerin yeteneklerini keşfettiklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Yaz ve kış kurs döneminde yeni yetenekleri ortaya çıkarıyoruz. Geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyoruz. Sanata ilgili olan genç nesillerin yetişmesine öncü oluyoruz" dedi.

7 YILDA BİN 800 ÖĞRENCİ FAYDALANDI

Gitar kursu eğitimleri, Sait Erorhan tarafından, Mamak Kültür Merkezi’nde veriliyor. 7 yılda 1800 öğrencinin gitar eğitimi aldığı MKM’de, bu yıl da 300 öğrenci gitar çalmayı ve temel müzik bilgilerini öğreniyor. MKM gitar kursunda yazın hafta içi 2 gün, kış dönemi de hafta sonları eğitim veriliyor. Gitarın dış görünümünü tanımaktan başlayarak, gitar tutma ve oturma şekli, akort düzeni, perde ve aralık düzeni sıralama, sağ el ile çalma metodu notaları öğrenme, parça alıştırmaları yapma gibi eğitimler gören kursiyerler, müziksel işitme ve ritm duygularını geliştirip belirli bir seviyeye geldikten sonra, hem mesleki beceri kazanıyor hem de ekonomik kazanç elde ediyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.