Gekas, Dört Büyüklerin Her Birinden Daha Fazla Gol Attı

Gekas, Dört Büyüklerin Her Birinden Daha Fazla Gol Attı

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 4 haftada rakip fileleri 6 kez sarsan Akhisar Belediyespor’un Yunan golcüsü Teofanis Gekas, dört haftanın sonunda dört büyüklerin her birinden daha fazla gol attı. Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup eden Akhisar Belediyespor'un.

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 4 haftada rakip fileleri 6 kez sarsan Akhisar Belediyespor’un Yunan golcüsü Teofanis Gekas, dört haftanın sonunda dört büyüklerin her birinden daha fazla gol attı.

Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup eden Akhisar Belediyespor'un iki golüne imzasını atan Teofanis Gekas, 4. haftası geride kalan Süper Lig'de 6 gole ulaşarak liderliği ele geçirdi. Teofanis Gekas bu sezon kaleyi bulan 7 şutundan 6'sını gole çevirerek, 4'er gol atan Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın, Galatasaray'ın ve 2 gol atan Trabzonspor’un attığı gol sayısını geride bıraktı. Bunun yanında Süper Lig'de Teofanis Gekas sadece Gençlerbirliği takımının ardında kaldı. Ligde 7 gol atan Ankara temsilcisinin yanında Kasımpaşa da 6 golü bulurken diğer takımlar ilk 4 haftada Teofanis Gekas'ın tek başına attığı gol sayısına ulaşamadı.

Ayrıca Teofanis Gekas Samsunspor'da başladığı Süper Lig macerasından bu yana 54 maçta 39 gole imza attı. Teofanis Gekas geldiği günden bu yana ligde en çok gol atan ikinci golcü oldu. İlk golüyle bu istatistikte ikinci sıradaki Fenerbahçeli Moussa Sow'u geçen Yunan yıldızın önünde 55 golle Burak Yılmaz bulunuyor.

AKHİSAR BELEDİYESPOR EN İYİ SEZON BAŞLANGICINI YAPTI

Bu arada Fenerbahçe'yi Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynanan maçta Teofanis Gekas'ın golleriyle 2-0 mağlup ederek zirvedeki yerini koruyan lider Akhisar Belediyespor da ilk 4 hafta sonunda 10 puana ulaşarak PTT 1'inci Ligi ve Süper Lig'deki en iyi sezon başlangıcına imza attı.

PTT 1. Lig'de mücadele etmeye başladığı 2009-10 sezonunda ilk 4 maçta 8 puan, 2010-11 sezonunda 3 puan toplayan yeşil siyahlı ekip, şampiyon olarak Süper Lig'e yükseldiği 2011-12 sezonunda aynı periyotta 7 puan elde etti. Süper Lig'deki ilk sezonu olan 2012-13'te 4 maçta 5 puan alarak 13'üncü sırada yer bulan Akhisar Belediyespor, geçen sezon 4 haftada 6 puan toplayıp, 6'ncı basamağa yerleşti.

Bu sezona 2-0'lık Balıkesirspor deplasman galibiyetiyle başlayan Akhisar Belediyespor, ikinci hafta evinde Sivasspor'la 2-2 berabere kaldı. Önceki hafta Kayseri Erciyesspor deplasmanından 2-1'lik skorla 3 puan alan Akhisar Belediyespor, dün oynanan dördüncü hafta mücadelesinde Fenerbahçe'yi 2-0'la mağlup ederek rakibine hem ilk yenilgisini tattırdı hem de 3 puan önüne geçti. Akhisar Belediyespor 4 haftada topladığı 10 puanla puan cetvelinin de zirvesine kuruldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.