Gece çalışıp sıcaktan korunuyorlar

Gece çalışıp sıcaktan korunuyorlar

Ramazan ayınının başında pek çok iş yeri gündüzün sıcağı ve oruçla gelen zorluğa çalışanların dayanabilmesi için mesai saatlerinde oynama yapmıştı

Ramazan ayınının başında pek çok iş yeri gündüzün sıcağı ve oruçla gelen zorluğa çalışanların dayanabilmesi için mesai saatlerinde oynama yapmıştı. Sanayide bazı iş yerlerinde sahurdan sonra çalışılmaya başlanıyor. Yazın yakıcı sıcağından korunmak isteyen inşaat işçileri de çareyi gece çalışmakta buldu. Duvarcı ustası Musa Gürsoy ve ekibi Ramazan ayında gece çalışıyor, gündüz istirahat ediyor. Gürsoy, “Gündüz sıcağında yanmaktansa gece çalışıyoruz. Hem sıcaktan kurtuluyor, hem de orucumuzu rahat tutuyoruz” dedi.

İFTAR SONRASI BAŞLIYORLAR

Gece mesailerinin iftar sonrası başladığını belirten Gürsoy, “Evde yemeğimizi ailemizle beraber yeyip çayımızı içtikten sonra yola koyuluyoruz. Ekip olarak çalıştığımız arkadaşlar da hazır oluyor. Onlarla buluşup çalışacağımız yere gidiyoruz” dedi. Çalışma performanslarının Ramazan boyunca düştüğünü ifade eden Gürsoy, şöyle devam etti: “Yemekten sonra bir ağırlık oluyor ama sonra alışıyoruz. İşveren işi yetiştirmek için bastırdığı için mecburen hızlı çalışmamız gerekiyor. Biz duvar ördüğümüz için çıraklar briket taşıyor. Onlar da oruç tutuyor. Bu yüzden fazla yormamaya çalışıyoruz.” İftar sahur arasında 2 defa çay demlediklerini belirten Duvarcı ustası Ali Akça “Çay takımımızı yanımızda taşırız. Gün içerisinde oruçlu olduğumuz için çaysız olmuyor. İmsak vaktine doğru bir çay daha demleriz. Arkadaşlarla beraber sahur yemeğimizi yeyip orucumuza niyetleniyoruz. Bu çalışmamız Ramazan boyunca devam edecek. Sonrasında ise yine gündüz çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Akça, inşaat işçilerinin genelde gündüz saatlerinde çalıştığını ancak büyük çoğunluğun gece mesaisini tercih ettiğini belirtti.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.