Gebze-dilovası Arası Tem Ve D-100 Ulaşıma Kapanıyor

Gebze-dilovası Arası Tem Ve D-100 Ulaşıma Kapanıyor

Yapımı süren Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun en önemli geçiş güzergahı olan İzmit Körfez Köprüsü girişindeki eski üstgeçit köprülerinin patlayıcı kullanılarak yıkma çalışmaları nedeniyle, TEM Otoyolu'nun Dilovası-Gebze arası,...

Yapımı süren Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun en önemli geçiş güzergahı olan İzmit Körfez Köprüsü girişindeki eski üstgeçit köprülerinin patlayıcı kullanılarak yıkma çalışmaları nedeniyle, TEM Otoyolu'nun Dilovası-Gebze arası, yarın akşam saat 21.00'den itibaren pazar günü saat 12.00'ye kadar ulaşıma çift yönlü olarak kapatılacak. Trafiğin verileceği D-100 kara yolunun Dilovası ile Gebze arasında da ulaşım yarım saat duracak.

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, 'Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi' kapsamında, O-4 Otoyolu Dilovası mevkinde (Dilovası – Gebze arası) bulunan eski üstgeçit köprülerinin patlatma yöntemi ile yıkılması çalışmaları yapılacak. Söz konusu bu çalışmalar kapsamında, TEM O-4 Otoyolu trafiğe gidiş–geliş çift yönlü olarak, 20 Eylül Cumartesi günü saat 21:00'dan 21 Eylül pazar günü saat 12:00 arasında trafiğe kapatılacak.

Bu saatler arasında TEM Otoyolu trafiği, Ankara-İstanbul istikametinde Dilovası gişelerinden D-100 kara yoluna, İstanbul- Ankara yönünde ise Gebze gişelerinden D-100 kara yoluna yönlendirilecek. TEM Otoyolunun kapatılması haricinde üstgeçit köprülerinin patlatma yöntemi ile yıkılması sırasında üstgeçit köprülerinin D-100 kara yoluna mesafesinin az olması sebebiyle meydana gelecek gürültü ve tozun trafik güvenliğini tehlikeye düşürmemesi amacı ile D-100 kara yolu da 23:45'ten-00:15'e kadar çift yönlü ulaşıma kapatılacak. Bu çalışmalar sırasında geçici trafik işaretlemeleri yapılacak ve gerekli emniyet tedbirleri alınacağı belirtilen açıklamada, "Sürücülerin alternatif yolları kullanmaları ve yol üzerindeki trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmekte." uyasında bulunuldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.