Gazze'ye ziyaret söz konusu değil

Gazze'ye ziyaret söz konusu değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'ye ziyaretinin şu an söz konusu olmadığını belirterek, "Özlemimi açıkça söylemek isterim

Mısır ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, Türkiye'de yaşayan Musevi vatandaşlar ve İsraillilerle hiçbir problemin bulunmadığını, İsrail'in kendi ile çelişen yönetimi ile sorun olduğunu söyledi.
İsrail'in Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırının savaş sebebi olduğu yönündeki açıklaması sorulan Erdoğan, "Bu; Gazze'ye yardım olur, Mısır'a yardım olur. İnsani yardımı nereye götürürsek götürelim, kimsenin denizden havadan ya da karadan böyle bir müdahale yapma yetkisi, hakkı yoktur. İsrail bu yanlışı yapmıştır. İsrail'in yaptığı vahşettir. Ülkemdeki Musevi vatandaşlara sesleniyorum; Türkiye'nin problemi, Türkiye'deki Musevi vatandaşlarla değildir, İsrail halkıyla değildir. Kendi ile çelişen İsrail yönetimiyledir. İsrail, özür dilemedikçe, tazminat ödemedikçe, Gazze'ye ambargoyu kaldırmadıkça normalleşme mümkün olmayacaktır" diye konuştu.
CHP'nin bedelli askerlikle alakalı teklifine ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, "CHP'nin bu tür bir talebi, seçim meydanından öte bir şey değildir. CHP'nin böyle bir şeyi yapma iradesi var mı? MHP'nin var mı? Yok. Burada irade ortaya koyabilecek mercii iktidardır. İktidar sadece kamuoyuna mesaj vermek için adım atmaz. Muhatap Türk Silahlı Kuvvetleri'dir. Biz TSK ile görüşüyoruz. Olması gerektiği anda, bununla ilgili yasa teklifini meclise getiririz. Memleketimizin hayrına ise bunu yaparız. Bizi izlemeye devam edin" ifadelerini kullandı.
Gazze'yi ziyaret edip etmeyeceği sorulan Erdoğan, "Gazze'ye ziyaret söz konusu değil. Özlemimi açıkça söylemek isterim. En kısa zamanda Gazze'yi ziyaret etmenin hasreti içerisindeyim" diye cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.