Gazze’nin Yeniden İmarı Konferansı Kahire’de Başladı

Gazze’nin Yeniden İmarı Konferansı Kahire’de Başladı

Gazze Şeridi'in yeniden imarı konusunda düzenlenen konferans, Mısır’ın başkenti Kahire’de başladı. Filistin, Norveç ve Mısır dışişleri bakanlıklarının girişimiyle düzenlenen konferans için 80’den fazla ülkeye davet gönderilmişti....

Gazze Şeridi'in yeniden imarı konusunda düzenlenen konferans, Mısır’ın başkenti Kahire’de başladı. Filistin, Norveç ve Mısır dışişleri bakanlıklarının girişimiyle düzenlenen konferans için 80’den fazla ülkeye davet gönderilmişti.

Konferansa, üyeleri arasında Avustralya, Kanada, Almanya gibi ülkelerin de olduğu Filistinlilere Yardım İçin İrtibat Komitesi (AHLC) de katılıyor.

İsrail'in 51 gün süren saldırılarında büyük yıkıntıların oluştuğu Gazze’nin 5 yıl zarfında 3 aşamalı yeniden imarı için günlük en az 20 ton inşaat malzemesine ihtiyaç olduğu bildirildi. Saldırılarda 20 bin aile evsiz kalmıştı. Filistin hükümeti, Gazze’yi yeniden imar için bir plan hazırlarken, bu proje konferansta açıklanacak.

Konferans, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi’nin açılış konuşması ile başladı. Sisi, bu konferansın Gazze’ye yardım etmek için önemli bir adım olduğunu söyledi. Ayrıca Mısır’ın Gazze’de ateşkes sağlanması için yaptığı girişimleri de anlattı. Konferansın hem Gazze Şeridi'nin yeniden imarına, hem de barış sürecinin devamına katkı sağlayacağı inancında olduğunu söyledi.

Ardından Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas bir konuşma yaptı. Abbas, Mısır’a çabaları için teşekkür etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.