Gazze’de insani felaket büyüyor!

Gazze’de insani felaket büyüyor!

Terör devleti İsrail’in Gazze’nin Refah şehrine saldırı başlatması nedeniyle nüfusun yoğunlaştığı Han Yunus ve Deir el-Balah kentlerinde su sıkıntısı yaşanıyor. Gazzeliler, bir yandan İsrail saldırılarında can verirken diğer yandan su ve gıda krizi yaşıyo

Siyonist işgal rejimi sözde ordusunun Gazze'ye yönelik 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılar 230. gününde de devam ediyor. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 46 bine ulaştı. İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin önemli bir kısmı ise çocuklardan ve kadınlardan oluşuyor. Gazze halkı derme çatma çadırlarda hayatta kalma mücadelesi verirken diğer yandan da su ve gıda sorunu yaşıyor. Su krizi nedeniyle önümüzdeki günlerde salgın hastalıkların artmasından endişe ediliyor. Dünya ülkeleri ise Gazze’deki insani felaketi görmezden gelmeye devam ediyor. Özellikle ABD ve birçok Avrupa ülkesi İsrail’in terör saldırılarına destek olmayı sürdürüyor.

GAZZE HALKI TEMİZ SU TÜKETEMİYOR

Saldırılardan bu yana Gazze Şeridi'ndeki su ve sanitasyon tesislerinin yaklaşık yüzde 70'i hizmet dışı kaldı. Gazze Şeridi'nde vatandaşların kullandığı suyun kirlilik oranının çok yüksek olduğu, elektrik kesintileri öncesinde suyun halka verilmeden önce arıtıldığı, şu anda bu işlemin yapılamadığı kaydediliyor. Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinliler ise bir bidon içme suyu alabilmek için saatlerce sıra bekliyor. Siyonist rejimin Refah kentine saldırı başlatması nedeniyle nüfusun yoğunlaştığı Han Yunus ve Deir el-Balah kentlerinde su sıkıntısı yaşanıyor.

4-2-muhammed-abu-taqiya.jpg

SUSUZLUK NEDENİYLE ÖLÜMLER BAŞLAYABİLİR!

BM yetkilileri, Gazze'de suyun temel bir sorun olduğunu, susuzluk nedeniyle insan ölümlerinin başlayabileceğine dikkat çekiyor. Gazze'de, güvenli su olmazsa, önümüzdeki günlerde çok daha fazla çocuğun hastalıktan öleceği uyarısında bulunuldu. Çocuklar ve aileleri, yüksek oranda tuzlu veya kirli, güvenli olmayan kaynaklardan gelen suyu kullanmak zorunda kalıyor. İçme suyu ve kişisel hijyen için gerekli suyun bulunmaması nedeniyle önümüzdeki günlerde kolera ve diğer hastalıklar gibi tehlikeli salgın hastalıkların ortaya çıkmasından endişe duyuluyor.

4-3.jpeg

8 AYDIR SİSTEMATİK BİR SOYKIRIM YAŞANIYOR

Gazzeli Gazeteci Muhammed Taqiya, Gazze’de 8 aydır devam eden soykırımın artık başka bir safhaya geçtiğine dikkat çekerek, “Mazlum Gazze halkı 230 gündür sadece İsrail saldırılarında can vermedi. Açlık ve su sorunu nedeniyle hayatını kaybeden insanlarımız oldu. Gazze’de bugüne kadar çok sayıda insanımız gıda sorunu yüzünden şehit oldu. İşgalin başından bu yana su sorunu da devam ediyordu. Fakat son haftalarda bu sorun daha da büyüdü. İnsanlarımız temiz suya ulaşmada büyük sorun yaşıyor. Gazze’deki ve özellikle de Refah şehrinde insani kriz katlanarak, artıyor. Tüm dünya ülkeleri ve özellikle de İslam ülkeleri bu krize duyarsız kalmamalı. Gazze’de hayatını kaybeden insanlarımız bir rakam değil bir realitedir. Lütfen Gazze halkının yaşadığı dramı görün ve terör devleti İsrail’in katliamlarına son verilmesi için seferber olun” çağrısında bulundu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.