Gazilerimizin sorunlarının çözümünün takipçisi olacağız

Gazilerimizin sorunlarının çözümünün takipçisi olacağız

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Buğur’u ziyaret eden CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, sorunların çözümünün takipçisi olacağını

Süleyman Ege, Barış Bektaş’ın ziyaretinden memnun olduklarını kaydederek, “Konya’yı lakıyla temsil edeceğiniz inancı içindeyiz. Bütün partileri eşit mesafedeyiz. Yaşadığımız sorunlarımızın en önemlilerinden birisi gazi ve şehit tanımında ve verilen haklardan eksik yararlanmamızdır. Vatanı, milleti ve vazifesi uğruna hayatını kaybetmişse şehittir. Yaralanmışsa, sakat kalmışsa da gazidir. Bunun başka bir tanımı olamaz. Sizlerden isteğimiz şehitlerimizin, gazilerimizin aileleri, eşleri ve çocuklarının tüm haklardan yararlandırılması sorunun çözümünün takibidir. Ziyaretimize geldiğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, gazilerin yaşadığı sorunlarının çözümünün takipçisi olacağını belirterek, “Sizler gerçek milliyetçiliğin en güzel anlamını gösteriyorsunuz. Vücudunuzdan uzvunuzu kaybederek gazi oldunuz. Şehitlerimiz ve gazilerimizin tanımında ciddi bir sorun vardır. Şehidimiz şehittir, gazimizde gazidir. Bunun başka bir tanımı olmadığı gibi hakları da yeterli bir şekilde verilmelidir. Şehitlik ve gazilik unvanın standart olarak tekleştirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Ziyarette Ege, Bektaş’a, ‘Sınırbozan ve Düşersem Elimden Tut’ kitabını hediye etti.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.