Gazilere Bayram Havası Yaşatıldı

Gazilere Bayram Havası Yaşatıldı

Gaziler Günü dolayısı ile Ünye Kaymakamlığı’nın Cumhuriyet Meydanı’nda organize ettiği “Gaziler Günü” etkinlikleri ile bayramları kutlandı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programdan sonra ilköğretim öğrencileri...

Gaziler Günü dolayısı ile Ünye Kaymakamlığı’nın Cumhuriyet Meydanı’nda organize ettiği “Gaziler Günü” etkinlikleri ile bayramları kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programdan sonra ilköğretim öğrencileri tarafından gaziler ile ilgili şiirler okundu. Ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ünye Şubesi Başkanı Yalçın Taşçıoğlu günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulundu. Başkan Taşçıoğlu açıklamalarında, TBMM’nin 19 Eylül 1921 tarihinde Sakarya Meydan Muharebesi’nde düşmanı bozguna uğratan ordumuzun muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 'Meraşal' ünvanı ve 'Gazi' unvanı tertip edildiğini aktarıp Atatürk'ün de şehit ve gazilere verilmesi gereken önemi şu sözleri ile ortaya koyduğunu aktardı: "Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimiz ile şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli bir görevdir. Vatan ve millet için kazanılan zaferler Türk kahramanlığını, cesaret ve fedakarlığının göstergesidir. Hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti bu zafer sayesinde kurulmuş, Dünya’daki yerini muhafaza etmektedir. Şanlı tarihimizin zaferleri unutulmamalıdır. Zafer günlerinde de bu zaferin kahramanlarına layık olduğu değer her zaman verilmelidir.”

'GAZİLER ŞANLI TARİHİMİZİN EBEDİ KAHRAMANLARIDIR'

Sizler, en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün birer temsilcilerisiniz. Gaziler şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir. Sizler şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve gazilerin toprağı vatandır. İnsanı ulus yapan da değerleridir. İstiklal Savaşı gazi ve şehitleri, Kore gazi ve şehitleri, Kıbrıs gazi ve şehitleri, güneydoğu gazi ve şehitleri ve tarih boyu gelmiş ve geçmiş tüm şehit ve gazilerimizin hatıraları önünde bir kez daha saygı ile eğiliyor, ölenlere rahmetle anıyor, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.” dedi.

Taşçıoğlu, "Gazilik Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu kahramanı yazan kahramanın adıdır. Vatan için canını düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizin ve Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının, vefat eden kahraman gazilerini hürmetle yad ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bugün Atatürk Parkı Restoran’da gazilere kaymakamlık tarafından öğlen yemeği verilecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.