Gaziler Günü'nde Kıbrıs Gazisi Protestosu

Gaziler Günü'nde Kıbrıs Gazisi Protestosu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) Mustafa Kemal Paşa'ya, Mareşal rütbesiyle Gazi unvanı verilmesinin 93'ncü yıl dönümü gazi protestosuna sahne oldu. Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen törende gazilere ve protokole yüksek sesle...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) Mustafa Kemal Paşa'ya, Mareşal rütbesiyle Gazi unvanı verilmesinin 93'ncü yıl dönümü gazi protestosuna sahne oldu. Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen törende gazilere ve protokole yüksek sesle bağıran Kıbrıs Gazisi Mevlüt Yılmaz, "Gazi arkadaşlarım kimse bizim derdimizi sormuyor. Gaziler sadece 19 Eylül'de, törenden törene hatırlanıyor." dedi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İ. Enver Sungur ve Belediye Başkan Vekili Erşan Özden Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Günün anlam ve önemine dair konuşmaların ardından tören sonlandırılırken Kıbrıs Gazisi Mevlüt Yılmaz, dağılmakta olan gazilere ve protokole bağırarak, "19 Eylül Gaziler Günü'nün bir anlamı kalmadı. Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu gazileri adam yerine koymuyor. Bir günlük törene bağlı Gaziler Günü'ne kalmayın. Gazi arkadaşlarım, kimse bizim derdimizi sormuyor. Gaziler sadece 19 Eylül'de, törenden törene hatırlanıyor. Kokteyle gitmeyin." dedi.

Kaymakam Bulgurlu'nun hiç bir zaman gazileri makamına kabul etmediğini iddia eden Yılmaz, şunları söyledi: "Gazileri adam yerine koymayan Kaymakam Bulgurlu'yu kınıyorum. Gaziler, sadece yılda bir gün anılacak ve tören sonrası unutulacak kişiler değildir. Kaymakam Bulgurlu, mülki amir olarak gazilere ayrımcılık yapıyor. Bugüne kadar Manavgatlı gaziler olarak görüşmek için talepte bulunduk. Talebimize, 'siz gazi değilsiniz' diye cevap verdi. Elimde kapı gibi Kıbrıs Gazisi belgesi var. Gaziler birilerin oyuncağı değil, bu vatan için hiç gözlerini kırpmadan canlarını verecek olan onurlu askerdir."

Kıbrıs gazisi Yılmaz, tören alanına hiç öğrenci gelmemesini ise 'Bu ülkenin çocukları gazilerini nasıl ve ne zaman öğrenecek' diyerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tepki gösterdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.