Gaziler Günü Kutlandı Muş’ta Gaziler Günü Kutlandı

Gaziler Günü Kutlandı Muş’ta Gaziler Günü Kutlandı

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazi unvanının verilmesinin yıldönümü olan 19 Eylül'de kutlanan Gaziler Günü dolayısıyla Muş Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.Tören, Valilik önündeki Atatürk...

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazi unvanının verilmesinin yıldönümü olan 19 Eylül'de kutlanan Gaziler Günü dolayısıyla Muş Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

Tören, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na Vali Vedat Büyükersoy, İl Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay İsmail Işık, Belediye Başkanı Feyat Asya, Şehit ve Gaziler Derneği tarafından çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törene Vali Vedat Büyükersoy, İl Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay İsmail Işık, Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Yardımcıları, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, askeri erkân ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Valilik önündeki törenden sonra kutlama programı Muharip Gaziler Derneği Muş Şubesini ziyareti ile devam etti.

Yapılan ziyaretten dolayı onur duyduklarını ifade eden Muharip Gaziler Derneği Muş Şube Başkanı Gıyasettin Alkaş, Kıbrıs Barış Hareketinde yaşadıklarını anlattı. Savaşta şehit düşen arkadaşları ile olan diyaloglarını paylaşan Alkaş, duygulu anlar yaşadı.

Dernek hizmet binasında gazi ve şehit aileleri ile bir araya gelen Vali Vedat Büyükersoy ise “Ülkemizde özellikle son 30-35 yıl içinde terörler mücadele kapsamında hayatını kayıp eden gençlerimiz askerlerimiz bulunmakta ve geçmişte şu ifade sürekli tekrar ediliyor. Bir gider bin gelir. Ben bunu inşallah bundan sonra bir gider bin gelir şeklinde değil, inşallah hiç kimse hayatını kaybetmeden demokratik metotlarla sulh içinde suhulet içinde problemlerimizi çözmeye başarırız ve biz o gencecik insanları terörle mücadele için feda etmeyiz.” dedi.

Vali Vedat Büyükersoy ve İl Garnizon Komutanı İsmail Işık, dernek binasında bulunan gazilerle yakından ilgilenerek daha sonra bir şehit ailesi ziyareti ile kutlama programı son buldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.